НОВИНИ

Горещо време и днес, от сряда се очакват валежи

bnt avatar logo
от БНТ
06:02, 06.07.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще са между 29° и 34°, в София – около 29°. През деня ще е предимно слънчево. След обяд по-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, но само в североизточните райони ще превали краткотраен дъжд. Възможно е и да прегърми. Ще духа до умерен, в Източна България временно силен вятър от север-северозапад.

По Черноморието облачността ще е променлива. След обяд главно по северното крайбрежие ще превали, на отделни места и ще прегърми. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 29° и 34°, температурата на морската вода е 21 - 23°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините ще е предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали. Ще духа умерен до силен север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра - около 15°.

През следващите дни до края на седмицата времето ще бъде предимно слънчево, с развитие на купеста облачност в следобедните часове. В сряда в Източна България ще превали и прегърми, а в четвъртък и петък, и над останалата част от страната.

В края на седмицата температурите ще се повишат още малко и максималните ще са между 30° и 35°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СЗО: Цената на прибързано връщане към нормалното ще бъде висока
СЗО: Цената на прибързано връщане към нормалното ще бъде висока
98 нови случаи на коронавирус за денонощието, в 8 области няма заразени
98 нови случаи на коронавирус за денонощието, в 8 области няма заразени