НОВИНИ

Предимно слънчево ще бъде в следващите дни

bnt avatar logo
от БНТ
21:02, 05.07.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

В близките часове и през нощта над Западна и Централна България ще е предимно ясно. Само над крайните източни райони ще остане предимно облачно и на отделни места все още ще превалява. Очакват се минимални температури между 17 и 21 градуса, а максималните ще са между 29 и 34 градуса, в София – около 29 градуса.

През деня ще е предимно слънчево. След обяд по-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, но само в североизточните райони ще превали краткотраен дъжд. Възможно е и да прегърми. Ще духа до умерен, в Източна България временно силен вятър от север-северозапад.

По Черноморието облачността ще е променлива. След обяд главно по северното крайбрежие ще превали, на отделни места и ще прегърми. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 29° и 34°, температурата на морската вода е 21 - 23°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Предимно слънчево ще е в планините, след обяд с временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали.

Ще духа умерен до силен север-северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 16 градуса на Алеко до 30 в Банско.

В по-голямата част от Западна Европа и в южната от Скандинавския полуостров ще бъде облачно, с валежи от дъжд, значителни в отделни райони на Британските острови и в Западните Алпи. А причината е обширен и дълбок атлантически циклон с център над Великобритания. Слънчево ще е времето в Централна Европа и по Средиземноморието, а също и на Балканите, където температурите ще продължат да се повишават. По-значителна облачност и валежи ще има предимно в източните райони, където ще бъде и ветровито.

У нас през следващите дни до края на седмицата времето ще бъде предимно слънчево, с развитие на купеста облачност в следобедните часове. В сряда в Източна България ще превали и прегърми, а в четвъртък и петък и над останалата част от страната. В края на седмицата температурите ще се повишат още малко и максималните ще са между 30° и 35°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меркел за Западните Балкани: Евроинтеграцията на шестте страни е от стратегически интерес за ЕС
Меркел за Западните Балкани: Евроинтеграцията на шестте страни е от стратегически интерес за ЕС
По пътя към ЕС: Какви са шансовете за стартиране на преговорите с РСМ до края на годината?
По пътя към ЕС: Какви са шансовете за стартиране на преговорите с РСМ до края на годината?