НОВИНИ

Велопътешественик мина транзитно през Банско и се ваксинира срещу COVID-19

bnt avatar logo
от БНТ
17:30, 05.07.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Още
Слушай новината

Испанец изминава 21 000 км на колело, преминавайки през континентите Азия и Европа. Пътуването му е с благотворителна цел - събиране на средства за закупуването на велосипеди за деца от Сенегал. Минавайки през Банско, той се ваксинира срещу COVID.

България е една от поредните спирки от дългото пътуване на 34-годишния Роберто, преди да се отправи към родна Испания. В България го чакат приятелите му, а неговата любима Алма е пристигнала у нас дни преди него, за да го посрещне и изненада.

При пътуването си успява да се запознае с интересни хора и да научи повече за техните различни култури. Това според Роберто е най-ценното във всяко пътешествие.

"Всичко, което ми трябва за последните 5 години, е тук - палатка, газ, храна, една малка къща и подправки от всяка страна, защото много обичам да готвя. Кухнята е различна навсякъде, различни религии, различни култури, особено в Азия", споделя той.

За последните три години Роберто преминава през десетки държави. Успява да събере и част от необходимите средства за кампанията, на която се е посветил. Иска да помогне на децата в Сенегал, които ежедневно изминават много километри, за да стигнат до училище.

След краткия отдих в нашата страна, Роберто продължава пътуването си, заедно със своята Алма.

"Продължаваме с обиколка на Балканите - Гърция, Македония, Албания. После се прибираме в Испания. Там ще спра да си почина малко и ще продължа да пътувам. Може би Южна Америка или Африка", казва Роберто.

Всяка дестинация от своето пътуване Роберто иска да опише в книга, в нея ще разкаже за вълнуващите си срещи с хора от различни континенти.

Репортер: Десислава Малинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нестеров отпадна на старта на "Уимбълдън"
Нестеров отпадна на старта на "Уимбълдън"
Лудогорец призова за подобаващо изпращане на Моци, Дяков и Стоянов в сряда
Лудогорец призова за подобаващо изпращане на Моци, Дяков и Стоянов в сряда