НОВИНИ

Новозибраният кмет на Благоевград обеща да работи почтено и прозрачно

bnt avatar logo
от БНТ
19:02, 05.07.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Илко Стоянов от "Има такъв народ" е новият кмет на община Благоевград. На балотаж той победи Румен Томов, подкрепен от БСП. Стоянов получи подкрепа на 55,8% от гласувалите, а Томов - 40,93%.

Новият кмет на Благоевград Илко Стоянов заяви, че ще работи почтено и прозрачно, а след като встъпи в длъжност ще започне да изпълнява рутинните си задължения.

"Аз ще наблегна на всички приоритети, защото предстои създаването на проектната готовност на тази нова визия за Благоевград, защото аз имам амбицията този град да го тласна напред. Хората затова дадоха доверието си на мен", обеща Илко Стоянов,избран за кмет на Благоевград.

В деня на гласуването, което беше почти изцяло машинно, за кратко имаше несъществени проблеми с няколко устройства, но те бяха отстранени бързо. Изборите преминаха при изключително ниска активност - малко под 30% от имащите право на вот отидоха до урните.

"Единственото обяснение, което аз давам за себе си, е, че може би избирателят се уплаши от варианта да гласува единствено чрез машина. На второ място топлото време също оказа влияние, хората ги няма, част от тях, в средата на май месец, когато облекчиха мерките, свързани с коронавируса, заминаха за чужбина да работят сезонно, така че един микс от причини доведе до тази ниска активност", заяви Мартин Бусаров - председател на общинска избирателна комисия.

Новият кмет на Благоевград ще встъпи в длъжност на 16 юли на тържествена сесия на Общинския съвет.

Текст: Владислава Миланова, Йорданка Бакалска

Оператор: Феодор Сургов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Официално: Петко Христов ще играе в Серия "А" през новия сезон
Официално: Петко Христов ще играе в Серия "А" през новия сезон
Плуването с опашка на русалка набира популярност в Швейцария
Плуването с опашка на русалка набира популярност в Швейцария