НОВИНИ

Новият кмет на Благоевград Илко Стоянов спечели близо 56% от гласовете

bnt avatar logo
от БНТ
07:51, 05.07.2021 (обновена)
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Илко Стоянов от "Има такъв народ" е новият кмет на община Благоевград. На балотаж той победи Румен Томов, подкрепен от БСП. Стоянов получи подкрепата на 55,8% от гласувалите, а Томов - 40,93 %.

Изборите преминаха отново при изключително ниска активност, малко под 30% от имащите право отидоха до урните. Гласуването беше почти изцяло машинно. За кратко имаше проблеми с няколко устройства, но те бяха отстранени бързо и изборният процес не беше нарушен.

В интервю за БНТ Илко Стоянов каза, че ще работи почтено и прозрачно, а след като встъпи в длъжност, ще започне да изпълнява рутинните си задължения.

Хората в Благоевград искат промяна, искат надежда за ново бъдеще - това са изводите, които си е направил новият кмет.

"Не знам дали активността е рекордно ниска, защото до този момент никой не е направил активна регистрация. Ние сравняваме с миналите избори, а всъщност сега имаме съвсем нови правила. Така че тепърва ще се установи какви са истинските избиратели", каза в "Денят започва" Илко Стоянов.

В ежедневната си работа той обеща да заложи на почтеността, диалога и работата заедно с хората.

"Аз ще наблегна на всички приоритети, защото предстои създаването на проектната готовност на тази нова визия за Благоевград, защото аз имам амбицията този град да го тласна напред. Хората затова дадоха доверието си на мен. Но в ежедневната си работа ще заложа на почтеността, диалога и да работя заедно с хората", допълни Стоянов.

Репортер: Йорданка Бакалска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
142 години от създаването на МВР (Снимки)
142 години от създаването на МВР (Снимки)
Контрареферендум: 134 избиратели са гласували за оставане в община Несебър
Контрареферендум: 134 избиратели са гласували за оставане в община Несебър