НОВИНИ

Във Варна вече може да се купува билет за автобуса и през телефона

bnt avatar logo
от БНТ
06:42, 05.07.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

От днес варненци и гостите на града ще могат да купуват билет за градския транспорт и през телефона си. От общинското предприятие очакват това да намали опашките пред машините за билети в автобусите и да им даде по-ясна представа за броя на пътниците в различните часови пояси.

Varna.mpass.bg - на този сайт от 5 юли ще могат да се купуват онлайн билети за градския транспорт. Скоро след това услугата ще е достъпна и като мобилно приложение.

"Колегите, които са разработили самото приложение, дойдоха при нас с предложение за партньорство. Тоест, ние не заплащаме нищо за самото приложение, както и за услугата", обясни директорът на общинското предприятие "Тасруд" инж. Младен Иванов.

Аналогично приложение вече има успех в столицата.

Според екипа, разработил приложението, няма опасност за банковата информация на ползвателите. Всеки билет пък разполага не само с QR код, но и с брояч, който отмерва периода, през който е валиден. Скоро всички билети и карти за транспорт във Варна ще станат електронни, заявиха от общинското предприятие "Тасруд".

"За нас е важно, за да можем да броим пътниците, които са в автобуса, за да можем да направим правилно предвиждане как трябва да е графикът на автобусите", допълни инж. Иванов.

Електронните карти трябва да се валидират при всяко пътуване, напомнят от предприятието.

Репортер: Ива Георгиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви възможности за работа имат хората с увреждания в Благоевград
Какви възможности за работа имат хората с увреждания в Благоевград
Събориха изцяло рухналата сграда в Маями преди бурята Елза
Събориха изцяло рухналата сграда в Маями преди бурята Елза