НОВИНИ

Горещо време през почивните дни

bnt avatar logo
от БНТ
13:10, 02.06.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 28° и 34°, на морския бряг – от 25° до 29°. В следобедните часове ще остане предимно слънчево, но в отделни райони не е изключено да превали.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо, а утре ще преобладава слънчево време, в комбинация със слаб, в източните райони – умерен североизточен вятър.

След обяд ще се развива купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Ще бъде горещо с максимални температури между 29° и 34°, в София – около 28°.

По-прохладно ще се задържи по Черноморието - максималните температури там ще са между 24° и 27°. След обяд главно по северното крайбрежие ще се развива купеста облачност и ще превали.

Ще духа умерен североизточен вятър. Температурата на морската вода е между 20° и 22°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Слънчево ще е времето и в планините. През втората половина на деня ще се развива купеста облачност и на места ще превали и прегърми.

Ще духа умерен североизточен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималните в курортите ще са между 15 и 26 градуса.

Слънчево ще бъде утре и в по-голямата част от Европа, която е под влияние на обширен антициклон. С валежи от дъжд, на места интензивни, ще остане в Северна и Североизточна Европа. Превалявания ще има на Британските острови, във Франция, както и в северозападните и планинските райони на Балканите.

У нас през почивните дни в почти цялата страна, с изключение на Черноморието, ще бъде горещо. Превалявания ще има в събота главно в планинските райони, а в неделя на повече места в страната. По-интензивни валежи и силни гръмотевични бури предстоят в началото на новата седмица, когато и температурите ще се понижат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Връх Околчица и лобното място на Христо Ботев (Снимки)
Връх Околчица и лобното място на Христо Ботев (Снимки)
КЕВР обсъжда цените на топлата вода и парното от юли
КЕВР обсъжда цените на топлата вода и парното от юли