НОВИНИ

Горският пожар в Твърдица е локализиран и под контрол

bnt avatar logo
от БНТ
12:41, 29.07.2021 (обновена)
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Горският пожар в Твърдица е локализиран и под контрол. Вече над 30 часа пожарникари, горски служители, военни и доброволци се борят с огъня, който изпепели над 550 декара борова гора над града.

Днес усилията им ще бъдат насочени към потушаване на две локални огнища, които са в периметъра на пожара. Няма опасност те да се разраснат, тъй като са в изгоряла територия. Трети ден в гасенето участва и военен хеликоптер, който обливаше с вода местата, на които има пушек.

"Останаха две основни огнища в периметъра на пожара, който сме ограничили с двете верижни машини, които работеха вчера. Днес ще съсредоточим силите на горските стопанства с тяхната пожарна техника, за да успеят да ликвидират това огнище, което остана на западния фронт", каза комисар Владимир Демирев - началник на служба "Пожарна безопасност и защита на населението"-Сливен.

Няма опасност за хора или имущество при пожара в Твърдица

Най-вероятната причина за този пожар е човешка небрежност, тъй като огънят е тръгнал от сметище в източния край на града. Полицията издирва евентуалния извършител.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България срази и Украйна при девойките
България срази и Украйна при девойките
Руските гимнастички се подготвят изолирани във Владивосток
Руските гимнастички се подготвят изолирани във Владивосток