НОВИНИ

Готвят грандиозна промяна в правилото за трансферите в Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:15, 09.03.2021
Чете се за: 00:38 мин.
Футбол
готвят грандиозна промяна правилото трансферите европа

От Асоциацията на Европейските клубове обсъждат въвеждането на правило, според което два тима, участващи в един и същи международен турнир, да нямат право да купуват футболисти един от друг сподели президентът на Юве Андреа Аниели.

Новото правило ще засегне всички отбори, които си заслужат мястото в Шампионската Лига, Лига Европа или новия турнир Лига на конференциите.

Промяната до голяма степен има за цел да направи състезанието по-оспорвано, тъй като клубовете ще могат да запазят най-добрите си играчи, а също така и да се стимулира интереса към привличането на играчи от по-слаби тимове.

Това означава, че играчите, които се подвизават в родната Първа Лига ще имат по-големи шансове да бъдат закупени от отбори, които играят на по-високо европейско ниво.

Президентът на Ювентус Андреа Аниели говори пред "Дейли Телеграф" и за още една от причините да бъде наложено подобно правило, осъществяването на мултимилионни сделки.

"Така вече няма да сме свидетели на мултимилионни сделки между отбори от ШЛ. Това пък вероятно ще увеличи интереса към играчи от шампионите на по-слаби първенства. Това са част от нещата, които в момента обсъждаме".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Код жълто за значителни валежи от дъжд и сняг в сряда
Код жълто за значителни валежи от дъжд и сняг в сряда
Монако с място в 1/8-финалите за Купата на Франция
Монако с място в 1/8-финалите за Купата на Франция