НОВИНИ

"Градус" със сигнал до КФН заради твърденията на Илчовски

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
10:36, 17.05.2021
Чете се за: 01:15 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

"Градус" изпратиха сигнал до Комисията по финансов надзор за твърденията на Светослав Илчовски, че чрез т.нар. "кухи обороти" дружеството нереално е повишило цената на акциите си на капиталовия пазар.

От компанията заявяват, че твърденията на Илчовски са неверни и дават подвеждащи и дори лъжливи сигнали за цената на акциите на дружеството.

Казват, че оборотите не са определящи за цената на акциите на компанията и по тази причина се обезсмислят "кухите обороти" и "фиктивните сделки". И допълват, че сделките, които Илчовски твърди, че са фиктивни, са малка част от оборота на дружеството за посочения период.

Твърдят, че има пълна и достоверна информация за финансовото състояние на компанията, както и рисковете, свързани с дейността ѝ. Според сигнала разпространяването на невярна информация се е отразило негативно върху пазарната капитализация на дружеството.

Настояват Комисията по финансов надзор да извърши пълна проверка и да установи дали действията на Светослав Илчовски са манипулиране на пазара на акции на "Градус" АД по смисъла на Регламента относно пазарната злоупотреба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атлетико докосва титлата в Ла Лига след инфарктна победа над Осасуна в последните секунди
Атлетико докосва титлата в Ла Лига след инфарктна победа над Осасуна в последните секунди
Краев титуляр при класика на Фамаликао
Краев титуляр при класика на Фамаликао