Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Ревизия в Министерството на образованието не се предвижда

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
10:23, 17.05.2021 (обновена)
12688
Чете се за: 02:25 мин.
Още
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Ревизия в Министерството на образованието не се предвижда. Това заяви служебният просветен министър проф. Николай Денков.

Днес Министерството на образованието представи приоритетите си.

Те са 4. Първият е успешното завършване на годината, провеждането на матурите и националните външни оценявания. Вторият е да се направи анализ на дистанционното обучение и да се набележи пакет от мерки за следващата учебна година. Третият приоритет е да се завърши картата за висшето образование и четвъртият да се работи по Плана за устойчивост.

Мария Гайдарова ще отговаря за училищното образование, както и Евгения Пеева. С висшето образование ще се занимава Генка Петрова, с науката Нели Косева.

Днес отново беше зададен въпросът ще се върнат ли присъствено на училище всички ученици.

"Без да сме обсъдили всичко със социалните партньори аз не бих искал да казвам категорично мнение. Това, което бих искал да кажа в момента е, че организираме събрание на отрасловия съвет по възможност през следващата седмица. Тези решения трябва да се вземат по съответния ред, който включва взаимодействие между нашето министерство и министерството на здравеопазването. Моето лично отношение аз вече съм го казал на министъра на здравеопазването и то няма особено отношение. Това, което има значение е да има единство, когато се взимат такива решения", каза служебният министър на образованието проф. Николай Денков.

Децата от първи до четвърти клас ходят на училище отдавна. За пореден път министърът заяви, че няма да има никакви промени в матурите заради краткото време. Те започват в сряда, решение за присъственото обучение в университетите все още няма, чака се заповед на министъра за здравеопазването.

Поредна ротация за учениците днес. На училище дойдоха 7-ми, 8-ми и 10-и клас. Те ще учат заедно с 6-и и 11-и, които са в клас от миналата седмица.

Вкъщи остават 5-и и 9-и. Все още не е ясно кога всички ученици ще се върнат присъствено.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Краев титуляр при класика на Фамаликао
Краев титуляр при класика на Фамаликао
България постави рекорд и се класира за Световното по баскетбол за младежи
България постави рекорд и се класира за Световното по баскетбол за младежи