НОВИНИ

Жители на Кранево готови да протестират заради лошото състояние на улиците

bnt avatar logo
от БНТ
08:37, 17.05.2021
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Жители на курортното село Кранево са готови на протести заради окаяното състояние на инфраструктурата. Хората в селото, което се намира край морето и привлича туристи, са недоволни от почистването и поддръжката на Кранево.

Жителите казват, че от години не са виждали улици, които да бъдат асфалтирани и очакват спешни мерки от община Балчик. В противен случай заплашват да блокират главния път Варна - Дуранкулак.

"Вижда се, че години наред, заради отношението на кмета или недоверието на кмета, или че е подведен кметът, но нещо се случва, че Кранево да бъде неглижирано във всяка една насока относно развитието му. А Кранево е специално село с будно развитие, с нови хотели, с нови обекти, със сериозни инвеститори, говорим за милиони инвестиции. И в крайна сметка ситуацията е такава, която ме кара да се срамувам, че съм кмет от доста години", коментира в "Денят започва" Румен Николов.

Според зам.-кмета на Балчик Димитрин Димитров причината за тази ситуация тръгва от невъзможността миналата година по обясними причини да бъде изпълнен бюджетът на община Балчик. В него са били заложени средства както за всички останали населени места, така и за Кранево.

"Видно е, че в предходните години има изпълняване на големи проекти в населеното място. Асфалтирани имаме две улици, почистване основно на река Краневска, преди това корекция на самата река, направихме ремонт на търговски център, който се помещава в бъдещото кметство, читалище, новата библиотека, тъй като са на втория етаж заради спецификата на сградата е изграден и панорамен асансьор вътре. Това, което предстои, залегнало в тазгодишния бюджет, е рехабилитация на пътя Кранево - Рогачево, който е обект за 1 милион лева", каза още Димитрин Димитров.

Той допълни, че инвестициите в инфраструктурата на населеното място зависят от това дали туристическият сезон ще бъде силен или слаб. Около 178 000 лв. са събрани миналата година, а това, което е предвидено в бюджета за тази година, е многократно по-голямо, уточни зам.-кметът.

Екип на БНТ направи анкета с жители на Кранево. Какво казаха те - вижте във видеото.

Гледайте повече от "Денят започва"

Репортер: Деян Михайлов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Огнян Герджиков: Съставът на служебния кабинет е много добре подбран
Огнян Герджиков: Съставът на служебния кабинет е много добре подбран
Слънчев бряг - тих и пуст за началото на сезона (Снимки)
Слънчев бряг - тих и пуст за началото на сезона (Снимки)