НОВИНИ

Гредите спряха Левски при визитата на Септември

Левски Ивелин Попов
Снимка: ПФК Левски
bnt avatar logo
от БНТ
22:27, 16.10.2022 (обновена)
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Двубоят между Септември и Левски от 14-ия кръг на Първа лига завърши при резултат 0:0. "Сините" нацелиха гредите на три пъти.

Двубоят бе проследен от националния селекционер Младен Кръстаич и бившия играч на домакините Валери Божинов.

Филип Кръстев стреля в лявата греда още във втората минута. През първото полувреме и двата клуба си размениха по един точен удар, но до гол така и не се стигна.

След почивката Андриан Краев също нямаше късмет. Негов удар попадна в напречната греда. Пореден изстрел на Уелтон също отскочи от горната греда.

"Създадохме достатъчно ситуации, но в края имаше неточни подавания или неточен последен удар. Трябва да подобрим качествените тези компоненти, защото в последното мачове може да отбележим повече глава. Футболистите обаче се стараха. Имаше енергия, но не липсваше последният удар. Липсваше ни от всичко по малко. Искахме да стреляме повече по терена, но всички удари отидоха високо", коментира старши треньорът на Левски Станимир Стоилов.

Светослав Петров остана изключително доволен от играта на Септември срещу Левски в мача, в който той записа дебюта си начело на скромния столичен тим.

"Няма как да не бъда доволен от играта ни. Планът ни бе да затворим пространствата по фланговете и да правим максимално бърз преход. Искахме да вкараме и гол, но нямахме донякъде шанс, донякъде и умение. Доволен съм обаче от себераздаването. Доволен съм и от играта в защита. Съжалявам само за това, че на моменти губехме бързо топката, но Левски пресира много добре. Надявам се да има подем в играта ни и да бъдем мотивирани и занапред. Благодаря на футболистите ни за доверието, което проявиха към новия треньорски екип", заяви Петров.

Отборът на Левски заема 4-ата позиция в класирането с актив от 25 точки. Септември е на 13-ото място в подреждането с 10.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама национали откриват българското участие на Европейското по борба до 23 г.
Двама национали откриват българското участие на Европейското по борба до 23 г.
Байерн Мюнхен не срещна затруднения срещу Фрайбург
Байерн Мюнхен не срещна затруднения срещу Фрайбург