НОВИНИ

Григор Димитров: На подобен турнир трябва да се справяш по-добре във всеки следващ мач

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:31, 13.10.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
григор димитров подобен турнир справяш добре всеки следващ мач
Слушай новината

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров даде интервю на корта след успеха си в четвъртфиналите на турнира от сериите АТР Мастърс 1000 в Шанхай, Китай срещу Николас Джари.

32-годишният роден тенисист се наложи на чилиеца със 7:6(2), 6:4, за да се класира на своя общо девети полуфинал в Мастърс надпревара и първи в китайския мегаполис.

След срещата Димитров сподели, че неговият опит навярно му е помогнал да стигне до успеха и разкри, че не е имал много време да се радва за победата си срещу Карлос Алкарас в осминафиналите, защото е трябвало да се фокусира върху следващия си мач.

"Предполагам, че опитът ми помага в подобни мачове. Има обаче много компоненти, които се трупат. Джари има един от най-добрите сервиси в Тура и всеки следващ гейм бе все по-труден за мен. Но аз бях много концентриран в най-важните моменти. За мен бе важно да не се отказвам и да продължавам да опитвам. С напредването на мача се чувствах все по-комфортно на негов сервис и той направи някои грешки, от които се възползвах. Нямах много време да мисля за успеха над Карлос Алкарас, защото трябваше да анализирам играта на Николас Джари. Позитивите в представянето ми са на лице", коментира българският тенисит.

Световният №19 заяви още, че в подобни турнири най-важното е да подобряващ играта си с всеки един изминал мач и допълни, че в момента не мисли за титлата.

"На подобен турнир трябва да се справяш по-добре във всеки следващ мач. Всеки играч, останал в него, играе добре и има шанс да го спечели. Няма за какво да мисля оттук насетне, тъй като не мисля за титлата. Бил съм на подобно ниво и преди и съм щастлив, че отново съм на полуфинал на Мастърс. Всеки тенисист, който излиза на корта, има шанс да спечели и за мен няма значение срещу кого играя", завърши Григор Димитров.

Най-добрият български тенисист очаква в полуфиналите на Мастърса в Шанхай победителя от четвъртфиналния дуел между Андрей Рубльов и Юго Умбер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОК одобри кандидатурите на пет спорта за Игрите в Лос Анджелис 2028
МОК одобри кандидатурите на пет спорта за Игрите в Лос Анджелис 2028
Полша се готви за голяма политическа битка
Полша се готви за голяма политическа битка