НОВИНИ

Григор Димитров ще спори за четвърти път за титлата на турнира ATP 250 в Стокхолм

Българинът превъзмогна трудно начало, за да преодолее съпротивата на Талон Грийкспор с 2:6, 7:5, 6:4 за два часа и 25 минути.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
21:47, 19.10.2024
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Григор Димитров
Снимка: БТА
Слушай новината

Григор Димитров се класира за четвърти път в своята кариера за финала на турнира ATP 250 в Стокхолм. Българинът превъзмогна трудно начало, за да преодолее съпротивата на Талон Грийкспор в полуфиналите с 2:6, 7:5, 6:4 за два часа и 25 минути. Опитът на 33-годишния хасковлия се оказа решаващ в ключовите моменти, като той затвори втория и третия сет в последния възможен гейм, при това на сервиз на неговия съперник.

И двамата тенисисти стигнаха до точки за пробив в самото начало, в опита да се установят на корта. За жалост на най-добрия български тенисист, Грийкспор беше този, който взе пълномощие в първия сет. Нидерландецът влезе в серия от пет последователни гейма от 1:2 до 6:2 в негова полза, за да затвори първата част.

Поставеният под номер 3 в схемата видимо не можа да намери правилния ритъм в срещата, но това бързо се промени във втория сет, когато бе негов ред да стартира с пробив. Димитров поддържаше аванса си до 4:1, когато последва нов спад в играта на българина, която върна Грийкспор в битката за частта. При 6:5 обаче световният номер 10 показа здрави нерви и затвори втория сет с пробив в подаването на нидерландеца.

Решителната част започна равностойно, като първата ракета на България отново трябваше да се отбранява при 2:2, когато Грийкспор имаше точка за спечелване на сервиса на Димитров, но той отново вдигна темпото и успя да затвори подаването си. При 5:4 в негова полза, българинът стигна до три точки на сервис на нидерландеца да сложи точка на спора, но Грийкспор не се предаде и спаси всичките три. Световният номер 10 обаче отново се обърна към неговия опит и неговата психика, за да стигне до четвърти мачбол, който вече бе реализиран.

Във финала Григор Димитров ще се изправи срещу Томи Пол, който също е печелил турнира в Стокхолм - през 2021 г. По-рано днес американецът сложи край на приказката на участващия с "уайлд кард" 39-годишен Стан Вавринка с 6:3, 6:2.

Досега двамата тенисисти са си разменили по една победа в директните двубои помежду им, като и двата са на турнири от Големия шлем.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Параден площад, на който са били посрещани владетелите на Първото българско царство, беше открит до Преслав
Параден площад, на който са били посрещани владетелите на Първото българско царство, беше открит до Преслав