НОВИНИ

Григор Димитров ще доиграе мача си в Шанхай в неделя

Двубоят на българина срещу Зизу Бергс бе прекъснат заради влошаващите се метеорологични условия в Шанхай при резултат 6:3, 2:4 в полза на българина.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
12:17, 05.10.2024 (обновена)
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
григор димитров изведе тима европа напред резултата лейвър къп впечатляващ обрат
Снимка: БТА
Слушай новината

Мачът между Григор Димитров и Зизу Бергс от турнира Мастърс 1000 в Шанхай бе прекъснат заради влошаващите се метеоролигични условия в китайския град при резултат 6:3, 2:4.

Най-добрият български тенисист, който не бе играл официален мач от месец насам, съвсем очаквано се нуждаеше от време да намери ритъма си. За негово щастие агресивният белгиец също влезе студен в двубоя, като грешките му надделяваха над печелившите удари. Това доведе до напрежение в първите му два сервис гейма, като поставеният под номер 9 имаше шанс да пробие и в двата. Все пак Димитров спечели поддаването на съперника за 3:1, но позволи на Бергс да направи рибрейк още в следващия гейм. Българинът отново трябваше да брани сервиса си при 3:3, когато 73-ия в света имаше два шанса да поведе в резултата. Бившият номер 3 в света не само че се справи с това предизвикателство, а веднага след това спечели и подаването на белгиеца на нула за 5:3. 33-годишният хасковлия бе категоричен на свой сервис и затвори частта с 6:3.

Бергс си взе по-дълга почивка между сетовете и се върна преобразен на корта. 73-ия в света реализира пробив още при първото подаване на световния номер 10 и поведе с 2:0. Четвъртият гейм предложи различни изпитания за българския тенисист, като на няколко пъти играта бе прекъсната за малък период от време, поради появилия се дъжд в Шанхай. Димитров трябваше и да спасява три възможности за пробив на неговия съперник в маратонския 22-минутен гейм, но 9-ия в схемата показа здрави нерви и се разписа за първи път в частта.

При 4:2 в полза на Бергс обаче двубоят отново трябваше да бъде прекъснат поради влошаващите се метеорологични условия в китайския град и ще се доиграе в неделя.

В третия кръг победителят от този сблъсък ще се изправи срещу 20-ия в схемата Алексей Попирин от Австралия, който отстрани сърбина Миомир Кецманович с 6:3, 6:2 за малко повече от час игра.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортни новини 05.10.2024 г., 12:25 ч.
Спортни новини 05.10.2024 г., 12:25 ч.
На прага на зимния сезон: Как да се предпазим и лекуваме от грип?
На прага на зимния сезон: Как да се предпазим и лекуваме от грип?