НОВИНИ

Григор Димитров: Все едно не съм напускал България, нямам търпение да изляза на корта

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:20, 25.09.2022
Чете се за: 05:05 мин.
Спорт
Григор Димитров
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде пресконференция преди старта на турнира Sofia Open, в която говори за емоциите отново да играе на родна земя, здравословното си състояние, сезон 2022 до момента и други.

Още в самото начало Григор сподели, че се чувства все едно никога не е напускал България и с нетърпение отново очаква да излезе на корта в зала "Арена Армеец" и да чуе публиката да крещи "Мачкай, Гришо"

"Все едно не съм напускал. Нямам търпение да се завърна на корта в София. Чувствам се добре. Тук беше един от най-специалните ми моменти. Никога не ме е напускало чувството за турнира. Готов съм за мощно "Мачкай, Гришо". Очаквам много добра публика. Всеки от нас иска известна доза пулс, който да ти даде по-голяма сила. Чудесно е, че хората използват за всичко "Мачкай, Гришо". Това не го знаех", започна Димитров.

Първата ни ракета сподели още как се чувства здравословно преди старта на турнира в София и каква е причината да пропусне надпреварата в Метц.

"Видяхте през последните 2-3 години колко промени имахме по турнирите. Всичко беше деликатно. Тренировките бяха много различни, за съжаление. За момента съм добре. Скоро ще направя генерални изследвания, за да знам дали мога да тренирам всеки ден. Не бях в кондиция, не само да тренирам. Затова не играх в Метц, не бях готов. Целта ми беше да съм на 100%, когато идвам в София. Опитвам се да използвам с мен енергията. Винаги когато има българска подкрепа, се чувствам добре. Няма нищо по-хубаво от това да играеш на родна земя", заяви Гришо.

Шампионът от Sofia Open 2017 разкри и какво се случва с намирането нов треньор, след като наскоро се раздели с бившия си наставник Данте Ботини.

"Обмислям за нов треньор. Решението беше взето, продължаваме напред. Очаквах малко повече от себе си в дадени моменти. Имаше контузии и в дадени моменти нещата не ми се получаваха. Трябва да намеря правилния треньор и да направим програмата за следващата година. Не мога да потвърдя участие на "Купа Дейвис", коментира бившият №3 в света и на въпрос дали отново ще го видим в игра за България на Купа "Дейвис".

Първата ни ракета не пропусна да каже няколко думи и за живата легенда в спорта Роджър Федерер, който този петък сложи край на своята бляскава кариера. Григор разкри и на какво най-много се е възхищавал у швейцареца.

"Прецизността на Федерер е много известна. Преди да пусна снимката с него в Instagram, исках да напиша нещо, но не знаех какво. Не можех да намеря правилните думи и се сетих, че той ми беше писал едно съобщение след петсетовия мач срещу Надал в Австралия, започнах да го чета и от там намерих думите. Нещо което винаги ме е възхищавало в Роджър, е настройката му, че винаги има следваща точка. Самата му психическа настройка преди, по време и след мач е нещото, което ме впечатлява", сподели Григор.

Накрая първата ни ракета сподели, че в София иска да се наслади на играта си и допълни, че не се притеснява от нито един от съперниците си, тъй като ги е побеждавал всичките.

"Играя мач за мач. Няма значение с кой играя, искам да се наслаждавам и да играя добре. Срещу всички съм играл и съм печелил. Не се страхувам от никой. Всеки един спортист минава през моменти, в които искаш да се събудиш и да не правиш нищо", заяви Григор Димитров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стабилно е състоянието на момчето, намушкано с нож в центъра на София
Стабилно е състоянието на момчето, намушкано с нож в центъра на София
Бурята Фиона остави хиляди в Канада без ток. Флорида обяви извънредно положение заради урагана Иън
Бурята Фиона остави хиляди в Канада без ток. Флорида обяви извънредно положение заради урагана Иън