НОВИНИ

Григор Димитров: Все още имам много тенис пред мен

Димитров си осигури място в третия кръг на "Мастърса" в Шанхай.

два дни късно григор димитров довърши започнатото зизу бергс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:45, 07.10.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Григор Димитров заяви, че се наслаждава на тениса и не мисли за отказване от спорта в скоро време. Деветият в света български тенисист се класира за третия кръг на турнира в Шанхай след победа над белгиеца Зизу Бергс с 6:3, 3:6, 6:2 в юбилейното си участие номер 100 на турнири от сериите "Мастърс".

"Забавно е, 100 са много, това са много турнири "Мастърс". Всичко, което се случва по пътя ми сега, носи само ползи. Едно от основните неща, които научих през годините, е да ценя това, което правя. Когато погледнете назад и се замислите за това, това ви удря по забавен и добър начин. И изведнъж виждаш миналото като твърде далечно, така че се опитвам да не мисля за него твърде много, особено сега, когато съм тук. Ясно го осъзнавам, но не се опитвам да гоня цифри или да постигна нещо в този смисъл. По-скоро каквото и да се случи, това е бонус за мен в този момент, имайки предвид всичко, през което съм минал на и извън корта", каза Димитров.

"Имам още много тенис пред мен. Става въпрос за това как се справям с това и как се поставям в позиция да се наслаждавам на всеки момент, когато изляза да играя и да не мисля твърде много за резултата. Много е трудно, особено когато играеш много добре и си в топ 10, а искаш още, но трябва търпение или постоянство“, каза още първата ракета на България на пресконференция.

Димитров дебютира на Мастърс турнири в основната схема в Маями през 2011 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Константин Папазов се завръща на треньорския пост в Левски
Константин Папазов се завръща на треньорския пост в Левски