НОВИНИ

Грийлиш: Кейн е най-добрият, с когото съм играл

грийлиш кейн добрият когото съм играл
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:29, 02.07.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Полузащитникът на английския национален отбор и Астън Вила Джак Грийлиш заяви, че "невероятният" Хари Кейн е най-добрият футболист, с когото е играл и няма съмнение, че капитанът на "Трите лъва" ще счупи рекордите за голмайстор на клубно и национално ниво.

Нападателят на Тотнъм започна участието си на УЕФА Евро 2020 като топ реализатор и играчът с най-много асистенции във Висшата лига за сезон 2020/21.

27-годишният английски национал бе разкритикуван след три поредни мача без гол на Европейското първенство, но Грийлиш се надява, че е дал началото на серия от попадения за Кейн, след като му асистира за втория гол при победата над Германия с 2:0 на осминафиналите.

"Страхотно е да вкараш първия си гол на турнира, особено когато медиите не спират да говорят как не можеш да отбележиш. Страхотно е. Да вкараш първия, той е развълнуван, но никой не се съмнява в качествата му. Той е най-добрият футболист, с когото съм играл. Хари е невероятен професионалист както на терена, така и извън него. Когато си около него, разбираш защо е капитан на Англия. Но той не е само голмайстор. Има играчи от миналото, които само отбелязваха голове", започна плеймейкърът на Астън Вила.

"По мое мнение, той ще счупи рекорда за най-много голове във Висшата лига и този за Англия, но Хари не е само голмайстор. Той е невероятен. Харесва ми, когато се изтегля по-назад и намира съотборниците си с далечни пасове или такива между краката. Той е невероятен, наистина, и съм щастлив, че вкара първия си гол – надявам се това да е началото на още много попадения до края на Евро 2020", завърши Грийлиш, който асистира и за гола на Рахийм Стърлинг срещу Чехия.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доклад: България е един от основните източници на трафик на хора в ЕС
Доклад: България е един от основните източници на трафик на хора в ЕС
Дидие Дешан изглежда е изпуснал съблекалнята на Франция
Дидие Дешан изглежда е изпуснал съблекалнята на Франция