НОВИНИ

Гуардиола след равенството с РБ Лайпциг: Хората очакват, че ще спечелим с 5:0, но това не е реално

гуардиола равенството лайпциг хората очакват спечелим реално
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:49, 23.02.2023
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът Пеп Гуардиола не се съгласи с мнението, че се очаква Манчестър Сити да победи спокойно РБ Лайпциг в осминафиналите на Шампионската лига. Първата среща между двата тима в Германия завърши 1:1, а срещата-реванш е на 14 март в Манчестър.

Рияд Марез откри резултата за английския тим в 27-ата минута, преди Йошко Гвардиол да изравни в 70-ата.

Отборът на Марко Розе е пети в Бундеслигата и не е отбелязвал гол в предишните си три двубоя от елиминациите в Шампионската лига, но Гуардиола отхвърли твърденията, че победата в Лайпциг винаги е била очаквана.

"Хората очакват, че ще спечелим с 5:0, но това не е реално. Премина груповата фаза в този много оспорван турнир и сега има доста добри отбори. Трудно е, знаехме това. Двубоят беше четвърти за нас за 10 дни, гостувания, пътувания и хората очакват победи. Знам, че сме добър отбор и продължаваме да правим страхотни неща. Но хората очакват да дойдем тук и да спечелим с 4:0 или 5:0, а ние не можем да направим това", коментира Гуардиола след мача.

Бившият наставник на Байерн Мюнхен и Барселона Гуардиола добави, че е "доволен" от цялостното представяне на тима.

"Те направиха крачка напред, притиснаха ни през второто полувреме. След гола, който допуснахме, ние се върнахме в защита, но изиграхме добри последни 15-20 минути. Имахше добри шансове и за двете отбора и в двете полувремена, а сега се връщаме в Манчестър, за да решим този сблъсък", каза Гуардиола.

Притиснат от въпрос за спада в нивото на представяне, раздразненият мениджър добави: "Щастлив съм за целия мач, не само за първото полувреме. Какво очаквате? Да играем приятелски мач тук?"

Въпреки нарастващото самочувствие на РБ Лайпциг с наближаването на последния съдийски сигнал, Гуардиола избра да не прави смени през цялото време. Това беше първи случай без смяна в отбор по време на мач от Шампионската лига, откакто Жозе Моуриньо направи това с Манчестър Юнайтед срещу Ювентус през октомври 2018 година.

Но Гуардиола остана зад решението си, въпреки че призна, че е обмислял включването на Фил Фоудън.

"Видях, че всичко в отбора беше добре, особено в средата на терена. Мислех за Фил, но накрая реших да продължа с този състав. Бернардо Силва контролираше всички и си мислех, че можем да спечелим", заяви наставникът на английския тим.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световният номер 2 Карлос Алкарас стартира с успех в Рио де Жанейро
Световният номер 2 Карлос Алкарас стартира с успех в Рио де Жанейро
Ескалация на войната в Украйна може да доведе до правителство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, смятат социолози
Ескалация на войната в Украйна може да доведе до правителство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, смятат социолози