НОВИНИ

Хаинбоаз и Шипка са отворени за движение при зимни условия

bnt avatar logo
от БНТ
20:15, 27.01.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Към този момент проходът Хаинбоаз е отворен за движение за всички превозни средства, а пътното платно е изчистено до асфалт. 18 машини продължават да обработват пътната настилка.

Въпреки че вали повече от денонощие, не се наложи проходът да бъде напълно затворен, единствено в ранните часове на днешния ден за няколко часа беше забранено преминаването на тежкотоварни камиони без вериги. Очаквано това изнерви шофьорите.

"Очакваме с края на деня да започнат да спадат температурите, може би около минус 6 в Прохода на Републиката да достигнат. Превантивно 16 броя в момента са на терен и обработват настилките в Прохода, но допълнително ще изкараме машини, които превантивно да подготвим за през нощта. Така да кажем подложка за през нощта, да пътуват шофьорите на леки и тежки автомобили безпрепятствено през Прохода на Републиката", заяви директорът на Областно пътно управление във Велико Търново инж. Венцислав Ангелов.

"Аз, ако сложа вериги, до горе ще ги скъсам. Или веригите, или гумите ще отидат. Как румънците могат да чистят, а ние не можем", коментира шофьорът Стоян Станилов.

Отворен за движение при зимни условия е и проходът Шипка. Пътното платно е почистено и опесъчено. Шест машини ще работят там през цялата нощ. Остава затворен за движение пътят Крън - Шипка. Там духа силен вятър, има образували се преспи, а видимостта в някои части е нулева. Обходният маршрут е през село Дунавци.

Репортер: Мирела Дончева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Магистрала "Тракия" е отворена за движение
Магистрала "Тракия" е отворена за движение
40 работнички закъсаха със служебния си автобус във Варненско
40 работнички закъсаха със служебния си автобус във Варненско