НОВИНИ

Халил Летифов: Мярката 60/40 да бъде продължена, както и да има допълнителни

bnt avatar logo
от БНТ
19:03, 04.05.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Разхлабването на мерките срещу разпространението на заразата от коронавирус носи своите рискове. Това мнение изрази депутатът от ДПС Халил Летифов.

Халил Летифов - депутат от ДПС: Но ние казахме по време на изслушването на премиера, че животът трябва да се възроди и да продължи. Затова според нас има два пътя, по който това може да се случи. Единият е мерките да бъдат разхлабени и малко по малко ежедневието във вида, който хората познават, да бъде възстановено. Но от друга страна мерките, целящи да запазят здравето и живота на хората, трябва да останат – доколкото трябва да има социално ограничение.

Според ДПС една от причините, която налага разхлабването на мерките, е икономическата, която е голям бич както за хората, така и за бизнеса. Така че трябва да намерим вариант, в който хем да запазим здравето, да спазваме мерките, хем да имаме достатъчно пространство, за да ходим на работа и да извършваме ежедневни занимания.

Той предлага мярката 60/40 да бъде продължена съгласно възможностите на бюджета, както и да има допълнителни.

„Народните представители не сме взимали заплати по време на извънредното положение. Тези така наречени "безотчетни пари", всъщност са отчетни. Те са за подпомагане на дейността на депутатите“, коментира още Летифов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Василев: Страда бизнесът и работещите хора при тази криза
Николай Василев: Страда бизнесът и работещите хора при тази криза
Правителството няма да предлага удължаване на извънредното положение
Правителството няма да предлага удължаване на извънредното положение