НОВИНИ

Хамилтън отрече за смяна на двигателя преди Гран при на Турция

 Люис Хамилтън
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:57, 07.10.2021
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Пилотът от Формула 1 Люис Хамилтън отрече информацията, че възнамерява да смени двигателя на болида си преди предстоящия старт. Той демонстрира любовта си към модата, носейки дързък син килт на пресконференцията си преди Гран при на Турция този уикенд.

„Обичам да се разграничавам от спорта. Интензитетът на този сезон е труден за всички, които са на пистата, и възможността да се облека с нещо ново сваля от напрежението. И когато се върна, винаги се чувствам свежо преди състезание, защото не е нещо, за което мисля цял ден…“, започна седемкратният световен първенец на пресконференцията си.

След юбилейната си победа номер 100 на Гран при на Русия пред две седмици, Хамилтън заяви, че е „изпуснал парата“, посещавайки модни шоута в Париж. През септември той бе домакин на маса за млади цветнокожи дизайнери на Мет галата в Ню Йорк.

„Обичам модната сцена. Когато си в седмица на модата, например, си заобиколен от хора от различни прослойки на живота, които се изразяват по различни начини. Обичам средата, в която мога да изразя себе си“, каза още британецът.

Поглеждайки към вълнуващия дуел за световната титла с пилота на Ред Бул Макс Верстапен, в който той води с две точки, той отговори на коментарите на нидерландеца за пренебрегването на напрежението.

„Какъв невероятен сезон до момента само. Изключително вълнуващ за феновете... най-после има два тима, които се борят състезание след състезание, което е невероятно и, разбира се, ние искаме да спечелим, но трябва да се научиш това да не окупира целия ти живот“.

Хамилтън отхвърли възможността за смяна на двигателя този уикенд, подобно на Верстапен в Сочи, което ще му донесе и наказание на стартовата решетка – нидерландецът завърши втори, след като стартира последен в състезанието.

„В момента все още имаме втори и трети двигатели. Не си представям да поставим нов, но това може да се промени“. Миналата година в Турция, Хамилтън изпита сериозни трудности в квалификацията и започна от шеста позиция Гран при-то, но стигна до впечатляваща победа, за да си гарантира седма световна титла под поройния дъжд в Истанбул.

„Беше предизвикателен уикенд за нас като отбор, но ние се справихме колективно, без да допускаме грешки – беше емоционален миг“, завърши световният шампион.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вече могат да се подават онлайн заявления за гласуване по настоящ адрес
Вече могат да се подават онлайн заявления за гласуване по настоящ адрес
Връчиха Нобеловата награда за литература на танзанийски писател
Връчиха Нобеловата награда за литература на танзанийски писател