НОВИНИ

Хамилтън спечели след скандал Гран при на Великобритания

люис хамилтън остава мерцедес 2023 година
bnt avatar logo
от БНТ
22:22, 18.07.2021
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Луис Хамилтън се завърна в битката за своята осма титла от Формула 1, след като спечели надпреварата за голямата награда на Великобритания с Макс Верстапен.

Състезанието обаче се оказа съпроводено със скандал – първото място дойде след сблъсък с основния му опонент. Люис Хамилтън атакува твърде агресивно и успя да извади от пистата пилота на Ред Бул още в първата обиколка.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от FORMULA 1® (@f1)

Съдиите отсъдиха на Хамилтън строго наказание от 10 секунди (въпреки че обикновено за подобни инциденти те дават наполовина по-малко) - и след изтърпяване на наказанието англичанинът стигна бързо петото място.

Независимо от това, Люис Хамилтън нямаше истински опонент без Верстапен и лесно достигна до лидера Шарл Льоклер, който водеше колоната. И тогава го атакува от същия ъгъл, където се сблъска с Верстапен - и то в абсолютно същия стил (по вътрешната траектория). За Люис Хамилтън това се оказа лесна стъпка малко преди финала, за да триумфира в Гран при на Великобритания.

„Не мисля, че трябва да се извиня на Верстапен. Винаги се опитвам да съм перфектен в действията си, особено в битката срещу Макс - той е много агресивен шофьор. Днес го настигнах и той изобщо не ми остави място. Нищо не бива да спира зрителите да се забавляват, да чуят националния химн и да видят британското знаме“, каза седемкратният шампион след финала.

На трето място след Люис Камилтън и Шарл Льоклер се нареди Валтери Ботас с Мерцедес. Челната шестица допълват Ландо Норис с Макларън, Даниел Рикардо с Макларън и Карлос Сайнс с Ферари.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

"Не мисля, че трябва да се извинявам за нищо. Чух, че Макс е в болницата и това със сигурност ме притеснява. Никой от нас не иска противникът му да бъде контузен и никога не съм имал такова намерение. Така че наистина се надявам да е добре", каза след състезанието Хамилтън.

"Не съм съгласен с решението на стюардите, но няма да отстъпя и ще продължа да работя. Няма да хленча за това - всеки има свое мнение и не ме интересува какво мислят хората. Правя това, което смятам за правилно, и съм много благодарен за представянето днес", добави световният шампион след надпреварата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция намалява захарта в сладкишите с до 10%
Турция намалява захарта в сладкишите с до 10%
Петима са задържани при спецакция в Бургас
Петима са задържани при спецакция в Бургас