НОВИНИ

Ханзи Флик: Победата над Байерн Мюнхен ни дава увереност преди Ел Класико

Наставникът на Барселона е сигурен, че отборът ще бъде готов за предстоящия сблъсък с Реал Мадрид.

Ханзи Флик Рафиня
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:55, 24.10.2024
Чете се за: 03:22 мин.
Европейски футбол
Слушай новината

Старши треньорът на Барселона Ханзи Флик каза, че убедителната победа с 4:1 срещу Байерн Мюнхен в Шампионската лига ще повиши много увереността на играчите преди дългоочакваното Ел Класико срещу големия съперник Реал Мадрид в събота.

Бившият наставник на "баварците" добави, че е доволен, след като е помогнал на Барселона да сложи край на почти десетилетие без успех срещу германския отбор в най-големия им тест за сезона досега и че неговият тим е готов да пътува до испанската столица и да се изправи срещу Реал.

"Тази победа е невероятна. Байерн е прекрасен отбор с фантастични футболисти, които знаят как да играят много добре. И разбира се, ако спечелите такъв мач, трябва да празнувате. Тази победа ни дава увереността да вярваме в способностите си за двубоя, който предстои в събота", каза Флик след срещата.

Статистиката в мачовете между двата отбора остава изцяло в полза на Байерн. Баварците са загубили само три от общо 16 двубоя срещу този съперник, като спечелиха всеки от предишните шест. Тази серия включва и историческия триумф с 8:2 през 2020 година под ръководството именно на Флик.

"С нивото, което нашият отбор показва, може да постигнем страхотни неща. Играхме много смело и затова съм много щастлив. Тимът иска да се учи и ние ще се поучим от нещата, които не сме направили добре. Имаме един ден по-малко от Реал Мадрид, за да се подготвим за Ел Класико, но всички искат да играят в този мач. Ще се подготвим добре и ще бъдем готови", допълни той.

Невероятната победа на "каталунците" беше постигната благодарение на капитана Рафиня, който отбеляза хеттрик. Треньорът похвали нападателя не само за още едно изключително представяне, но и за лидерския му стил.

"Рафиня е добър пример за това как един играч може да повлияе на един цял отбор. Той винаги има добро отношение на тренировки и на мачове. Той е много важен за нас, също и заради контраатакуващия натиск, който оказва. А също и заради начина, по който се подготвя да отбележи. Той има добра динамика с топката и изигра невероятен двубой. Неговата динамика в нападение и защита и добрата му техника са нещо специално. Никога не съм имал играч като него и той ни помага много", коментира Флик.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава инсталирането на машините за гласуване в страната на вота в неделя
Продължава инсталирането на машините за гласуване в страната на вота в неделя
Шанс за живот: Три трансплантации са извършени след донорска ситуация в Старозагорската болница
Шанс за живот: Три трансплантации са извършени след донорска ситуация в Старозагорската болница