НОВИНИ

Хеликоптер прелетя опасно ниско над плаж "Градина" (Видео)

Николай Минков
от Николай Минков
22:24, 01.07.2023
5771
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков разпореди проверка във връзка с хеликоптер, прелетял на опасно ниска височина над плаж "Градина" тази сутрин.

От получени сигнали и видеоматериали се вижда как хеликоптер лети изключително ниско над земята, а едновременно с това от него се показват хора, които и изхвърлят предмети по плажа. По информация на очевидци, полетът е извършен тази сутрин около 5.20 часа.

Министър Гвоздейков определи ситуацията като недопустима и разпореди да бъде направена пълна проверка на хеликоптера и оператора му. Съгласно изискванията, летателното средство трябва да лети на минимум 1000 фута или 300 метра над земята или сградите, което в този случай е видно, че не е спазено. Другото нарушение е изхвърлянето на предмети от борда на летателното средство. Кадри от наши зрители показват, че това са фалшиви банкноти с лика на Тодор Живков.

Първоначалната проверка на ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" показва, че пилотът се казва Веселин Стоянов, а за конкретния полет няма издадено разрешение. По-късно в същия ден пилотът е информирал за полет от Приморско до Балчик, но за ранния полет не е дал никаква информация.

Предстои да бъде извършена обстойна проверка и ако бъдат установени нарушения, ще се разгледа отнемането на лиценза на пилота и на авиационния оператор.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
45 000 полицаи и жандармеристи са мобилизирани във Франция за справяне с безредиците
45 000 полицаи и жандармеристи са мобилизирани във Франция за справяне с безредиците
Младежите ни по баскетбол загубиха от Нидерландия в приятелски мач
Младежите ни по баскетбол загубиха от Нидерландия в приятелски мач