НОВИНИ

Невяна Владинова: България в момента е водеща сила и при девойките, и при жените в худ. гимнастика (Видео)

невяна владинова българия момента водеща сила девойките жените жуд гимнастика видео
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
21:41, 01.07.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Две от две възможни титли за България от международния турнир по художествена гимнастика „Жулиета Шишманова“. Надпреварата в Бургас спечелиха Лъчезара Пекова при жените и Никол Тодорова при девойките.

При жените Лъчезара Пекова триумфира в многобоя и се класира за четири от четири възможни финала. Сребърен медал спечели представителката на Италия – Джорджия Галия, а топ 3 допълни Джонг Кайон от Република Кореа.

Български триумф имаше и при девойките. Никол Тодорова спечели многобоя, а среброто отиде при другата ни представителка от националния отбор – Елвира Краснобаева. Бронзът завоюва Алина От от Германия. Състезанието е последна проверка за двете ни момичетата преди предстоящото световно първенство за девойки в Румъния идната седмица.

Вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика – Невяна Владинова, даде специално интервю за БНТ, в което коментира представянето на гимнастичките ни на международния турнир „Жулиета Шишманова“, сподели очакванията си за предстоящото световно първенство за девойки в Клуж и коментира нивото на подрастващите състезателки в художествената гимнастика.

„Много се радвам, че отново този турнир се провежда, защото е в памет на една велика българска художествена гимнастика и е страхотно, че момичетата имат шанс отново да присъстват на турнир с такъв дух. Смятам, че българките се представиха прилично, разбира се, винаги може и по-добре. Предвид вълнението за предстоящото световно първенство в Клуж другата седмица, успяха да се съберат и да покажат една стабилна игра. Надявам, се че другата седмица ще бъдат още по-смели и ще покажат най-доброто от себе си. Двете момичета в индивидуалното, както и ансамбълът девойки, са много добре подготвени за това състезание“, започна Владинова.

„България в момента е водеща сила и при девойките, и при жените, надявам се само да имат късмет и да бъдат спокойни. Знаем, че сме най-добри и се надяваме да го покажем, за да си вземем заслуженото“, каза тя.

„Много се радвам, че децата имат все повече възможности да участват по такива турнири и да се изявяват, защото като спортист знам колко е тежко само да тренираш в залата за едно състезание в годината. Има гимнастички на всякакво ниво. Виждам все повече ентусиазирани момичета да се занимават с гимнастика“, завърши Невяна Владинова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световни оперни звезди представят "Турандот" в Античния театър
Световни оперни звезди представят "Турандот" в Античния театър
Георги Граматиков донесе единствената победа за България срещу Португалия в отборния турнир по джудо на Европейските игри в Полша
Георги Граматиков донесе единствената победа за България срещу Португалия в отборния турнир по джудо на Европейските игри в Полша