НОВИНИ

Хладно време с валежи от дъжд, в планините от сняг

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 21.09.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще има променлива, често значителна облачност. Ще има валежи от дъжд, по-значителни в планинските райони, на отделни места главно в Източна България ще има и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Ще е хладно с максимални температури между 16° и 21°, в София около 16°.

И по Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна. Ще има валежи от дъжд, на отделни места ще прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури: 20°-21°. Температурата на морската вода по северното крайбрежие ще е 14 - 16°, а по по-южното около 23°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде около 2 бала.

В планините облачността ще е значителна и на много места ще има валежи от дъжд, над 1700 метра от сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад и с него ще нахлува нова порция студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 2°.

В четвъртък и петък ще има променлива, по-често значителна облачност, на места с валежи от дъжд, в планините над 1800 метра ще превалява сняг. Ще бъде хладно и сутрините ще има опасност от слани. През почивните дни и в началото на новата седмица ще бъде предимно слънчево, а температурите ще се повишат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
618 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие
618 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие
Украйна и Беларус няма да попаднат в една група в квалификациите за Евро 2024
Украйна и Беларус няма да попаднат в една група в квалификациите за Евро 2024