НОВИНИ

И утре ще се задържи хладно

bnt avatar logo
от БНТ
21:51, 20.09.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Ветровито и хладно бе времето днес. Между 16 и 25 градуса бяха максималните температури днес, като най-хладно бе в София, а най-ветровито - в Сливен.

През нощта ще продължи да духа до умерен вятър от запад-северозапад и утрото ще е хладно, с температури между 4° и 9°. На места по високите полета на Западна България ще има условия и за слаби слани.

Утре облачността ще е по-често значителна. Ще има и валежи от дъжд, по-значителни в планинските райони. Възможни са и гръмотевици. Ще се задържи хладно, с максимални температури между 16° и 21°, в София около 16°. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад.

Предимно облачно ще е и по Черноморието. Ще има валежи от дъжд, на отделни места и ще прегърми. Максималните температури ще са около 20 - 21°. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад.

Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде около 2 бала, а температурата на морската вода - от 14 - 16° по северното крайбрежие до около 23° по-южното.

Със значителна облачност и на много места с валежи от дъжд, над 1700 метра от сняг ще е времето в планините. Ще духа умерен вятър от север-северозапад и с него ще нахлува нова порция студен въздух. Максималните температури в курортите ще са между 8 и 16 градуса, на Алеко - около 3 градуса.

И на Балканския полуостров ще бъде хладно със значителна облачност и на много места ще има слаби превалявания.

Облачно, на места с валежи ще бъде и над централноевропейските страни, Източна Европа и Скандинавския полуостров. Над останалите райони ще бъде предимно слънчево.

У нас в четвъртък и петък ще има променлива, по-често значителна облачност, на места с валежи от дъжд, в планините над 1800 метра ще превалява сняг. Ще бъде хладно и сутрините ще има опасност от слани. През почивните дни и в началото на новата седмица ще бъде предимно слънчево, а температурите ще се повишат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангел Стойков обяви състава на България U19 за първия кръг на квалификациите за Евро 2023
Ангел Стойков обяви състава на България U19 за първия кръг на квалификациите за Евро 2023
Григор Димитров се завръща на турнира в Стокхолм
Григор Димитров се завръща на турнира в Стокхолм