НОВИНИ

Християна Тодорова: Момичетата трябва само да бъдат концентрирани, спокойни и да си хванат уреда

Християна Тодорова
Снимка: БФХГ, Анна Недкова
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:26, 23.08.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Християна Тодорова ще бъде съдия за България при ансамблите на 40-о световно първенство по художествена гимнастика в испанския град Валенсия.

Тя изгледа снощната подиум тренировка, на която българките играха добре на пет обръча, но допуснаха грешки на три ленти и две топки.

"Много съм доволна от обръчите, защото наистина изиграха едно много стабилно съчетание. Изглеждаха много мотивирани и играха с много сила. С лентите и топките допуснаха грешки, но вярвам, че по време на многобоя в петък ще устискат ще си изиграят съчетанията. Нормално е да има напрежение. Тези грешки ги отдавам на това", коментира Тодорова, която е международен съдия и член на Техническия комитет към Европейската гимнастика.

Бронзовата медалистка от олимпийските игри в Рио де Жанейро призна, че вече спечелената квота за олимпийските игри трябва да даде спокойствие на състезателките.

"Момичетата имат да защитават световна титла, но от друга страна си имаме спечелена квота за олимпийските игри, така че нека да бъдат спокойни. Най-важната част са я свършили, трябва само да бъдат концентрирани и внимателни, спокойни и да си хванат уреда. Абсолютно всички отбори играят на много висока стойност. Претендентите за медали играят на една и съща висока стойност, чистата игра ще донесе медалите", допълни тя.

Столичанката сподели и емоциите си от паметния за нея 7 август 2016 година. Тогава, тя заедно с Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова стъпиха на почетната стълбичка в Рио де Жанейро.

"Аз още не мога да осъзная, че са минали седем години. Имам чувството, че са минали 3-4 години от спечелването на този наш медал. Това са емоции, спомени до живот. Наистина всеки път когато гледам нещо свързано със олимпиадата, емоциите връхлитат в мен и мисля, че така ще остане завинаги. Това са едни от най хубавите ми моменти не само в спортната ми кариера, но и в живота. Все още си гледам медала от време на време. Майка ми го е сложила така на много хубаво, видно място у нас, всички да го виждат, когато идват на гости", каза Тодорова в интервю за БНР.

Българската национална телевизия ще излъчи световното първенство по художествена гимнастика!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Калина Сакскобургготска успя да забави повдигането на обвинението срещу нея
Калина Сакскобургготска успя да забави повдигането на обвинението срещу нея
Kаролин Гарсия се класира за 1/4-финалите на турнира по тенис в Кливланд
Kаролин Гарсия се класира за 1/4-финалите на турнира по тенис в Кливланд