НОВИНИ

Христо Иванов бе преизбран за лидер на "Да, България". Допуска, че ще има нови парламентарни избори

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
17:23, 29.01.2022 (обновена)
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Със 692 гласа "за" и 14 "против" лидерът на "Да, България" Христо Иванов беше преизбран на поста си от втората конференция на партията. Той беше и единствената кандидатура.

"Сравнително младата ни политическа организация смята, че имам недовършена работа, която смятам да довърша. За своя успех основен критерий ще е да използвам създаването на нови лидери, така че на следващия етап наистина да гарантираме голям избор и много нови лица. Така че това е една от основните ни каузи", заяви Христо Иванов.

В доклада си пред делегатите Иванов каза, че партията трябва се готви за местните и европейските избори, но че той има усещането и за предсрочни парламентарни избори. После обясни:

"Не търсете в това някакъв конкретен конюнктурен политически смисъл, смятам, че трансформацията на политическата система и дълбоките фактори на нестабилност с много голяма вероятност ще доведат до такива. Нито аз имам намерение да водя политиката на ДБ в тази посока, нито това е нещо, което развяваме като заплаха. Просто е част от един опит за доста по-дълбок анализ на това, което се случва около нас", каза Иванов.

Коментира още, че партията му не е могла да предвиди излизането на новия политически играч "Продължаваме промяната" и неуспехът на изборите е негова отговорност.

Иванов е категоричен, че съдебна реформа с Иван Гешев е невъзможна, а за това, че бил виновен за оставката на Сотир Цацаров обясни, че го е критикувал само за неща, за които наистина е бил отговорен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Синдикатите и бизнесът за Бюджет 2022: За какво ще стигнат парите?
Синдикатите и бизнесът за Бюджет 2022: За какво ще стигнат парите?
Чисти победи за Хебър и Дея спорт им осигуриха полуфинал за Купата на България
Чисти победи за Хебър и Дея спорт им осигуриха полуфинал за Купата на България