НОВИНИ

Христо Крушарски: Томаш ще подпише за нови две години, стадионът на Локомотив е работа на общината

христо крушарски опрощава всички задължения локомотив пловдив
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:27, 04.03.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски, който по-рано днес даде пресконференция относно предстоящия Конгрес на Българския футболен съюз (БФС), както и за изборите за президент на централата, не пропусна да коментира и действащите процеси в "черно-белия" клуб.

На първо време бизнесменът говори за преговорите за нов договор със старши треньорът Александър Томаш, като обяви, че очаква той да подпише контракт за две години.

"Разговорът между Томаш и Павел Колев се точи един месец. Срещам ги аз един ден и питам какво става. Томаш казва: "Аз съм си казал условията". Павел Колев отговаря: "Е аз защо не знам?" Тогава аз се намесих, поръчах да му се прави договора и ще подпише за нови две години. Няма да му казвам кой как да рита топката. Това не ме вълнува и не се меся там. Искам да върнем хората на стадиона", заяви Крушарски.

Ръководителят на "смърфовете" засегна още темите, свързани с налагането на футболисти от школата в първия отбор, както и със строежа на стадион "Локомотив".

"На първо място в школата ограничих влиянието на родителите. Второ - налагам млади момчета от школата да се качват в мъжете. Но срещнах проблем с някои треньори. Искам да ви кажа, че от новия сезон на пейката на отбора в Първа лига ще седят само наши юноши. В момента правя два терена в жк "Тракия". Базата е естествената стъпка, за да има бъдеще за младите във футбола. Без база няма как да ги привлечем", сподели президентът на Локомотив Пловдив.

"Стадионът не е моя работа, а на общината. Аз исках да го построя и щях да го направя целия за 12 милиона. Но ми казаха, че нямам работа там. Сега започва конкурс за проект за четвъртата трибуна. Не знам кога ще мине конкурсът, как ще мине и дали няма някой да го обжалва", завърши Христо Крушарски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българите в Чикаго отбелязаха 3 март
Българите в Чикаго отбелязаха 3 март
ЕК предоставя на България и Румъния 85 млн. евро за охраняване на границите
ЕК предоставя на България и Румъния 85 млн. евро за охраняване на границите