НОВИНИ

Христо Проданов, БСП: Коалиционното споразумение трябва да бъде подписано преди обсъждане състава на МС

bnt avatar logo
от БНТ
08:11, 03.12.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Ротационният принцип за избор на председател на НС не е приемлив за нас. Това, което ще се случи днес, е най-голямата партия да излъчи председател. Ще спазим процедурата, която е била винаги. Това заяви пред БНТ преди началото на първото заседание на 47-ото НС Христо Проданов от БСП.

По думите му има решение на парламентарната група кой ще е заместник-председател и това е Кристиан Вигенин.

Проданов заяви, че коалиционно споразумение трябва да бъде подписано преди обсъждане състава на МС. Каза, че най-важното са политиките в това споразумение - във всичките сфери, така че да има сигурност, че това, което е договорено, ще се случи.

"Тези преговори са трудни, защото са 4 партии, които са различни. Целта е да намерим това, което ни събира. Всичко, което трябва да направим, ще го направим, за да бъде в полза на гражданите", каза Проданов.

Проданов заяви, че няма представа на кои имена ще се спрат останалите партии за министри, но каза: "Това, което предложат, ще се съобразим с него".

Уточни, че задължително в коалиционното споразумение ще има записани срокове за изпълнение на определените политики. Желанието на всички участници в тези преговори е мандатът да бъде пълен, каза той.

По думите му много са законопроектите, които належащо трябва да бъдат приети от новото НС. Първо по отношение на състава на регулаторните органи с изтекъл мандат, като КЕВР, както и бюджета за 2022.

Проданов заяви, че няма да стигне времето да се приеме бюджетът до края на годината и предполага, че това ще се случи през януари.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА 47-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ – КОМЕНТАРИ НА ПОЛИТИЦИТЕ И НАЙ-ТОЧНИТЕ АНАЛИЗИ – ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ива Митева: Никой не ме е предлагал за председател на НС
Ива Митева: Никой не ме е предлагал за председател на НС
Нинова: Казусът около председателя на НС е ясен
Нинова: Казусът около председателя на НС е ясен