НОВИНИ

Христо Стоичков се срещна със стотици фенове в Природонаучния музей в Пловдив

Българската футболна легенда раздаде автографи на всички желаещи по време на специално събитие в Регионалния природонаучен музей, който организира инициатива с цел популяризиране на институцията

христо стоичков срещна стотици фенове пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
17:25, 19.01.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Легендата на българския футбол Христо Стоичков зарадва стотици свои фенове в Пловдив, с които той се срещна в Регионалния природонаучен музей в града.

Носителят на "Златната топка" за 1994-а година раздаде автографи на всички желаещи, а пред сградата на музея се изви опашка от множество деца, които чакаха да се срещнат със Стоичков.

На събитието присъстваха още председателят на Общинския съвет на Пловдив Атанас Узунов, кметът на район "Централен" Георги Стаменов и директорът на Природонаучния музей д-р Огнян Тодоров.

"Гостуването на Христо Стоичков е част от стратегията на Регионалния природонаучен музей да кани известни личности е цел да се популяризира институцията, а от друга страна - посетителите имат шанс да се докоснат до звездите", каза директорът на музея д-р Огнян Тодоров.

Възможността да вземат автограф от Стоичков имаха и момчетата от школата на футболния Марица Пловдив, които дойдоха заедно с президента на клуба Йордан Влашки.

"За мен това е голяма чест, защото той е прославил нашата държава с неговите мачове, рекорди, всичко", сподели един от играчите на футболния Марица Тервел Михалски.

"Направил е много невероятни неща и като футболист, и като човек. За мен чувството е невероятно да го видя. Цяла седмица го очаквах. Бих искал да ми подпише горнището на Марица", сподели Димитър Каралилов.

Стоичков заяви, че срещата с младите го зарежда с енергия и вяра, че има бъдеще за футбола.

„Щастлив съм, че последно време имах възможността да, три пъти да посетя Пловдив, но знаете, че не съм тука, но когато поема ангажимент винаги го изпълнявам, защото тези деца са нашето бъдеще. Трябва да се подкрепяме. Книгите, които са купили, на първа страница е написано най- точно- какво може да се направи, как да се постигне, с много труд, много лишения, затова моят апел към тях е да се трудят, да не се отказват и да вървят напред“, каза легендата на българския футбол пред БНТ.

Вижте целия репортаж във видеото!

Автори: Мария Павлова-Кръстева, Димитър Рочев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изкуствен интелект във футбола
Изкуствен интелект във футбола
Двама мъже нападнаха дежурен лекар в спешното отделение в Хасково
Двама мъже нападнаха дежурен лекар в спешното отделение в Хасково