НОВИНИ

Христо Терзийски: Рашков влияе на предизборната кампания с клеветнически намеци

живо министър христо терзийски срещна представители синдикат bdquoогнеборецldquo
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 01.07.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

"Разбирам, че служебният министър на вътрешните работи продължава да се старае да влияе на предизборната кампания - от днес и с клеветнически намеци, които, макар и недоизказани, лесно могат да бъдат асоциирани с мен". Това заяви Христо Терзийски по повод думите на Бойко Рашков, че бивш министър на вътрешните работи е участвал в схема за купуване на гласове в Кюстендил.

"Няма да казвам, че с това се опитва да замаже тоталния хаос, който създаде в МВР. Вероятно има и някаква лична неприязън към мен, което си е негов проблем. Знаем и че наши симпатизанти са привиквани и респектирани в полицейските управления през последните седмици. Само че няма да допуснем изборите да се спечелят "служебно" - чрез служебното правителство.

Ако има данни за престъпление - да действа с цялата строгост на Закона. В противен случай трябва да понесе отговорност за думите и действията си - нищо, че никой не е гласувал за него - постът изисква министърът да притежава някакво достойнство", допълва още Терзийски.

Проверяват се 97 сигнала за купуване на гласове, вече има двама задържани

На пресконференция днес пред медиите Бойко Рашков заяви, че в МВР е постъпила оперативна информация, че бивш министър на вътрешните работи се е срещал с бивш областен управител и "един излязъл в болнични", за да обсъдят привличането на 15 000 македонци с българско гражданство, които да гласуват у нас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Освен спонсор на Левски отказа да помогне на клуба
Освен спонсор на Левски отказа да помогне на клуба
Наш боксьор остана без виза за Токио в последния момент
Наш боксьор остана без виза за Токио в последния момент