НОВИНИ

Христо Захариев дебютира при победа на Ливорно в баскетболната Серия B

След като пропусна началото на сезона, българският национал остави добро впечатление с неговите 10 точки, 3 борби и 1 чадър за 12 игрови минути.

Христо Захариев
Снимка: Фейсбук / Pielle Livorno
bnt avatar logo
от БНТ
08:48, 20.10.2024
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Христо Захариев направи официален дебют с екипа на Пиеле Ливорно. Българинът и неговите съотборници сложиха край на своята негативна серия от две поредни грешни стъпки в италианската Серия B. Баскетболистите на Федерико Кампанела спечелиха при гостуването си на Луис Рома след 65:57 в мач от шестия кръг в група Б.

Така тимът от Ливорно има четири победи и две загуби, като се намират на петото място във временното класиране в една от групите на трета италианска дивизия. На 27 октомври, неделя, Захариев и компания ще приемат Фабриано.

Домакините успяха да вземат аванс от 3 точки на голямата почивка. През второто полувреме гостите демонстрираха по-добро лице и постепенно обърнаха хода на събитията, за да спечелят.

Захариев, който пропусна старта на новия сезон поради мускулен проблем, попадна в стартовата петица. Българският национал остави добри впечатления при първия си официален мач за тима от Ливорно. Крилото завърши с 10 точки, 3 борби и 1 чадър за 12 игрови минути. При стрелбата си той бе 2/6 от средна дистанция и 2/3 зад дъгата.

Давиде Боначини стана най-резултатен от неговите съотборници с 15 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втора загуба за Гьозтепе и Станимир Стоилов в турската Суперлига
Втора загуба за Гьозтепе и Станимир Стоилов в турската Суперлига