НОВИНИ

Христо Запрянов за инцидента с Неделев: Малко забавяне можеше да коства много

христо запрянов инцидента неделев забавяне можеше коства
bnt avatar logo
от БНТ
12:28, 11.06.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Заместник изпълнителният директор на БФС Христо Запрянов застана пред камерата на БНТ, за да коментира инцидента с българския национален отбор по футбол вчера вечерта в Тбилиси, Грузия, при който тежко пострада Тодор Неделев.

По думи на Запрянов единствено бързата намеса на лекаря на националния тим д-р Бисер Бочев е предотвратила много по-неприятни последици за Неделев.

"В случая футболът остава на много по-заден план. Човешкият живот е най-важен. Благодаря на целия отбор и конкретно на д-р Бочев за това, което направи - бързата му реакция, за да спаси момчето, защото се оказа, че малко забавяне може да коства много за него. Слава богу, до момента ни информират, че всичко е наред и докторите са уверени, че до 3 - 4 месеца отново ще може да играе футбол", заяви Запрянов.

Заместник изпълнителният директор на БФС описа и събитията около катастрофата с двата автобуса, които са превозвали българските футболисти към техния хотел в грузинската столица.

"Настилката беше хлъзгава. Двата автобуса бързаха, но не мога да кажа, че са се движили с несъобразена скорост. Имаше и полицейски ескорт. Просто имаше пътно-транспортен инцидент преди влизането на автобусите в самия тунел и се наложи те рязко да спрат. При това рязко спиране всъщност се случи инцидента", коментира Запрянов.

По-късно се очаква д-р Бисер Бочев да даде специална пресконференция, на която да говори за случилото се, а междувременно инцидентът няма да повлияе на програмата на "лъвовете", които по-късно днес ще проведат тренировката си, а утре вечер от 19.00 часа ще излязат срещу Грузия за четвъртия си двубой от Лигата на нациите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След обилните валежи: Частично бедствено положение във Враца, пропадна част от платното на пътя Батак - Доспат
След обилните валежи: Частично бедствено положение във Враца, пропадна част от платното на пътя Батак - Доспат
Димитър Бербатов и екипът му също пожелаха бързо възстановяване на Тодор Неделев
Димитър Бербатов и екипът му също пожелаха бързо възстановяване на Тодор Неделев