НОВИНИ

Хванаха над 40 кг злато и хероин на Дунав мост 2 (СНИМКИ)

bnt avatar logo
от БНТ
11:30, 22.10.2021 (обновена)
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Рекордно количество от 40 килограма златни изделия е задържано при проверка на лек автомобил на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат, съобщават от Агенция "Митници".

Около 16.00 ч. на 20.10.2021 г. митническите служители от отдел „Борба с наркотрафика“ в ТД Митница Русе спрели за проверка лек автомобил „Рено“ с немски регистрационен номер. Водачът и неговия пътник - български граждани, заявили, че пътуват от България за Германия и превозват само личен багаж.

Превозното средство било отклонено за щателна митническа проверка, при която бил установен двоен под на купето с оформени тайници. Отварянето им се извършвало със специален електрически механизъм през запалката на автомобила.

В двата тайника са открити 64 пакета и кутии с бижутерийни изделия от жълт метал, с общо тегло 41,600 кг.

Според първоначална експертна справка артикулите представляват златни бижута от 14-каратово злато, с обща стойност по цени на едро над 2,2 милиона лева.

По случая е образувано досъдебно производство за опит за пренасяне през границата на страната, без знанието и разрешението на митниците, стоки за търговски цели в големи размери.

В качеството на обвиняеми за извършеното престъпно деяние са привлечени пътуващите в автомобила Е.Ф. и Б.А. Предстои Окръжна прокуратура – Видин да внесе в съда искане за налагане на мерките им за неотклонение „задържане под стража“.

От Агенция "Митници" съобщиха още, че 40 килограма хероин са били открити и задържани на Дунав мост 2.

Те са били укрити в машини за дезинфекция, които предварително са разглобени. Шофьорът на товарния автомобил е български гражданин и многократно е минавал граничния пункт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
40 години след дебюта: Дюран Дюран издават нов албум
40 години след дебюта: Дюран Дюран издават нов албум
Тежка катастрофа в центъра на Варна
Тежка катастрофа в центъра на Варна