НОВИНИ

Хванаха шофьор да кара със 120 км/ч в насрещното на АМ "Хемус"

bnt avatar logo
от БНТ
12:16, 20.06.2023 (обновена)
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

Шофьор беше засечен да кара с над 120 км/час в насрещната аварийна лента на автомагистрала "Хемус". Нарушението е извършено два пъти в един и същи ден. Мъжът се движил с висока скорост, застрашавайки живота на останалите на пътя, казват очевидци. Кадри от безразсъдното шофиране бяха публикувани в социалната мрежа. Шофьорът е 56-годишен мъж от Разград.

Свидетели на опасното шофиране в насрещното платно на автомагистралата подават сигнал на телефон 112 около 13:00 часа. Районът е обходен от полицейски патрул, но колата не е засечена. Нарушителят е видян отново да кара в насрещното платно на автомагистралата след 19:00 часа същия ден.

Цанка Желева и семейството ѝ се прибирали към Варна, когато станали свидетели на опасното шофиране:

"Ние предположихме, че ще слязат от магистралата и това съобщих на 112. Но впоследствие, шофирайки по магистралата, карахме със 120 и тази кола ни изпревари."

Като по чудо не се е стигнало до тежка катастрофа на разклона за село Слънчево.

Цанка Желева: "Идваше автомобил от разклона и ако летящият в насрещното автомобил не беше спрял, гарантирано щеше да има сблъсък. Като продължихме за Варна, в аварийната лента много малко след това имаше паркиран микробус."

На следващия ден шофьорът е открит от полицията в Разград. 56-годишният мъж дал странни обяснения.

"Въпросният водач е заявил, че при прибирането си поради физиологични причини е спрял в лентата за принудително спиране на автомагистрала "Хемус". След потеглянето и на малко-по-късен етап е установено, че на мястото на спиране е забравен от тяхна страна ръчен багаж с лични документи и парична сума, което разбира се не го оправдава, е довело до тази безразсъдна постъпка от негова страна", посочи гл. инспектор Петко Камбуров, началник на "Пътна полиция" - Варна.

Шофьорът-нарушител е лишен от правото да кара кола за три месеца и е глобен с 1000 лева затова, че е карал в аварийната лента на насрещното движение. За превишена скорост не е санкциониран, защото не е засечен от камера.

Репортер: Петър Дойкински

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Чочев: Нормално е Сърбия да е фаворит, трябва да бъдем безпогрешни срещу такъв отбор
Ивайло Чочев: Нормално е Сърбия да е фаворит, трябва да бъдем безпогрешни срещу такъв отбор
Плюшено мече ще бъде талисман на Евро 2024, УЕФА остави избора на име за феновете
Плюшено мече ще бъде талисман на Евро 2024, УЕФА остави избора на име за феновете