НОВИНИ

И днес се очакват валежи, придружени от гръмотевици

очакват валежи придружени гръмотевици
bnt avatar logo
от БНТ
12:38, 23.08.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

В следобедните часове на много места ще има валежи, временно интензивни и придружени от гръмотевици. Ще продължи да духа слаб, в източните райони и по Черноморието - умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°. През нощта ще продължи да превалява в Централна и Северозападна България, а сутринта видимостта по бреговете на Дунав ще бъде намалена.

Утре отново на много места ще има валежи от дъжд, временно интензивни и придружени от гръмотевици, но максималните температури ще се повишат с градус два и ще бъдат между 26° и 31°.

По-често облачно ще се задържи и на морския бряг, а в следобедните часове на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 26° и 29°, температурата на морската вода е 26 - 27°, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

И в планините, за пореден ден на много места в масивите от Западна и Централна България ще има временно интензивни валежи и гръмотевици.

Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури по най-високите върхове ще останат не по-високи от 8 - 9°.

В Европа валежи, временно интензивни и придружени от гръмотевични бури, ще има и утре в много райони от Балканите, както и в Полша и Унгария. Слънчево и горещо ще бъде в Испания и Франция.

У нас и в четвъртък ще бъде с валежи и гръмотевици, по-интензивни главно в Южна България. В петък вероятността за превалявания намалява, а през почивните дни ще бъде предимно слънчево. Максималните температури постепенно ще се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПФЛ пуска в продажба билетите за мача за Суперкупата в сряда
ПФЛ пуска в продажба билетите за мача за Суперкупата в сряда
Президентът удостои с орден "Мадарски конник" - I степен австрийския посланик
Президентът удостои с орден "Мадарски конник" - I степен австрийския посланик