НОВИНИ

Илиан Илиев: Работим за място в топ 3

илиан илиев работим топ
bnt avatar logo
от БНТ
13:35, 23.01.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев говори специално за зрителите на предаването "Арена спорт" броени дни, след като бе избран за "Най-добър треньор на България" за 2021 година.

Пред БНТ Илиев разкри, че самият той не очаквал да получи тази награда, но допълни, че тя е плод на работата на всички близки до клуба.

Наставникът на "моряците" сподели мнението си относно неговите подгласници в анкетата Стойчо Младенов и Станимир Стоилов и също така коментира избора на Кирил Десподов за "Футболист №1 на България".

Илиан Илиев призова още за промени в българския футбол, тъй като според него страната ни изостава във футболно отношение спрямо други държави, визирайки най-вече Кипър.

"Промяна трябва да има, тъй като изоставаме във футбола от другите страни. Всичко тръгва от ДЮШ футбол. После тези момчета идват в мъжкия футбол и ние трябва да им дадем шансове. Най-лесното оправдание е да кажем, че не са готови. Ако стоят обаче на едно място, нищо няма да случи". Трябва да има промени и в самите клубове", сподели Илиан Илиев.

На клубно ниво с неговия Черно море Илиев разкри, че всички работят за това варненци да запазят позицията си в топ 3 и в края на сезона, но сподели, че многобройните оферти за футболисти по време на трансферният прозорец може да окажат влияние върху отбора.

Какво още каза "Треньор №1 на България" за 2021 година за бъдещето пред националния отбор, битката за титлата в Първа лига и дали синът му Илиан Илиев-младши често се допитва до него за съвети, вижте във видеото.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силен снеговалеж затруднява движението през прохода "Рожен"
Силен снеговалеж затруднява движението през прохода "Рожен"
Любомир Ганев: Аз съм си поставил една цел - да върнем облика на националния отбор
Любомир Ганев: Аз съм си поставил една цел - да върнем облика на националния отбор