НОВИНИ

Илиана Раева: Доволна съм, много ясно видяхме къде са недостатъците ни

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
18:21, 10.04.2022
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Илиана Раева
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева сподели, че е доволна от представянето на отбора на Световната купа в София.

Тя не скри, че турнирът ще се използва за анализ, за да се подобри работата както на състезателките в индивидуалното, така и на ансамбъла.

„Щастлива съм, че успяхме от осем възможни да спечелим седем златни медала, което поставяйки го до реалното състояние и спортна форма и на ансамбъла, и на индивидуалното, е повече от добро представяне. Много съм доволна от това, че успяха да се мобилизират за многобоя и да вземат златните медали. Все още не издържат и трите дни да играят с максимална концентрация, но е много ранен периодът“, сподели Илиана Раева.

Отборът ни завърши надпреварата с десет медала (седем златни, два сребърни и един бронзов).

„Много ясно видяхме къде са нашите недостатъци. Вчера и онзи ден успяхме да анализираме с треньорите какво трябва да подобрим при Боряна Калейн и Стилияна Николова. Това ще ни е в помощ да подобрим работата и на останалите гимнастички и особено при ансамбъла“, каза още Раева.

Илиана Раева коментира и представянето на ансамбъла, който допусна неточности при изпълненията си в многобоя и на отделните уреди.

„Изводите са такива, че това, което видяхме, че двете съчетания на ансамбъла са изключително сложни, а все още има разминаване с реалните възможности на момичетата. Трябва още малко време да влязат в състезателния период, да се усетят по-стабилни на състезание, за да могат да изпълнят толкова сложни композиции. И ако сте имали въпросителни как успяхме да компенсираме от първия до втория състезателен ден, то това е с тази трудност, която имаме“, добави председателят на федерацията.

За родния ансамбъл това е първо официално състезание, като тимът ни е изцяло подновен. Точно това е причината Илиана Раева да смята, че е необходимо още време за новия състав - Вая Драганова, Елена Георгиева, Петя Борисова, Женина Трашлиева, Биляна Везирска и София Иванова.

„За мен е изключително важно да не залитаме в някой от трите компонента – трудност с тяло, с уред и артистичност. Трябва и при трите компонента да се гони максимумът. Тук се видя на коя какво ѝ липсва и какво трябва да коригираме при ансамбъла“, каза още Илиана Раева.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фиорентина спря Наполи към върха в Серия "А"
Фиорентина спря Наполи към върха в Серия "А"
Иван Хиновски: Сегашният План за възстановяване е много по-добър от предишните
Иван Хиновски: Сегашният План за възстановяване е много по-добър от предишните