НОВИНИ

Илиана Раева: Очаквам силно европейско първенство по художествена гимнастика за България

Илиана Реева
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:35, 14.05.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева очаква родните гимнастички да се представят добре на предстоящото европейско първенство.

Европейската шампионка в многобоя през 1980 г. в Амстердам е доволна от представянията на родните състезателки на държавното първенство.

"Приятно изненадана съм от държавното първенство. Видях много сериозно израстване и отговорна работа от треньорите ни. Всички момичета са много добре подготвени. Показаха добра игра и добра спортна форма. Очаквам силно европейско първенство", сподели тя в студиото на предаването "Арена спорт".

Раева сподели очакванията си към Ева Брезалиева, Стилияна Николова и Боряна Калейн за предстоящата световна купа.

"Ева Брезалиева за първа година я налагахме по състезанията и усети отговорността. Тя се справяше все по-добре с всяко следващо състезание. Почивката на Боряна Калейн ѝ се е отразила много добре, съдейки по това, което виждам по тренировките. Надявам се, че ще съхрани искрата у себе си. Вярвам, че ще успее да се мобилизира и ще покаже най-доброто у себе си. Стиляна Николова е в доста крехка възраст. Младите състезателки са подвластни на пубертета. Стиляна трябва да има самочувствие, което се изразява във вярата на собствените си възможности", допълни тя.

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика е уверена, че ансамбълът ще жъне успехи на предстоящите състезания.

"Новият правилник за ансамбъла е по-тежък от предишния. Съчетанията са безкрайно сложни. Ние имахме съмнения в съчетаването на ансамбъла. Въобще не съм притеснена за ансамбъла, защото знам възможностите на треньора Весела Димитрова. Притежаваме конкуренти съчетания за първото място. Още им трябва увереност - самочувствие и вяра в собствените сили", добави Раева.

Илиана Раева коментира и конкуренцията на българките на предстоящото европейско първенство в Баку, което БНТ ще излъчи от 18 до 21 май. Тя коментира състоянието на Левски и работата на нейния съпруг Наско Сираков. Можете да гледате цялото интервю във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентин Димов: Винаги получаваме подкрепа от федерацията по тенис и Стефан Цветков
Валентин Димов: Винаги получаваме подкрепа от федерацията по тенис и Стефан Цветков
Министър Найден Тодоров: Хората не обичат да свързват бизнес с култура, но те са свързани
Министър Найден Тодоров: Хората не обичат да свързват бизнес с култура, но те са свързани