НОВИНИ

Георги Илиев: Качеството на българските играчи не отговаря на средното ниво в Европа

Георги Илиев
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
12:50, 14.05.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият футболист и директор в ЦСКА Георги Илиев твърди, че българските клубове не разполагат с необходимите условия, за да развиват родните футболисти на добро ниво.

Бившият играч с прякор Майкъла е на мнение, че ЦСКА е замесен в борбата за титлата благодарение на доза късмет.

"Надявам се щастието да се обърне към ЦСКА в битката с Лудогорец. За да станеш шампион трябва да биеш добрите - ЦСКА и Левски. Ние не се представихме добре в мачовете с тези опоненти. Саша Илич се представя добре с тези играчи. Той завари отбор, който имаше определен стил. Той има и късмет. Играчите, които той доведе, не са с добро качество за ЦСКА. Лудогорец направи най-слабата си селекция от години. Ние на това разчитаме", коментира той в интервю в предаването "Арена спорт".

Бившият национал на България е категоричен, че клубовете трябва да обърнат внимание върху възстановителния процес на футболистите.

"Футболният съюз не е виновен за многото чужденци. Качеството на българските играчи не отговаря на средното ниво в Европа. Вижда се как се представя националния отбор. Нямаме условия за тези млади играчи да се развиват. Освен Лудогорец няма един отбор с възстановителен център. Това е трагедия. Това е отражението на държавата във спорта - каквато държава, такъв и футболът", допълни той.

Георги Илиев се надява да види модерни стадиони с ясни бизнес модели.

"Аз също направих проект за стадиона на ЦСКА. Той бе за 28 000 човека. Учуди ме, че са решили да намалят капацитета на 16 000 и че ще даряват 20 декара, които никой не ги иска. Не виждам реакция на ръководството и феновете. Един стадион трябва да е бизнес. Трябва да има гаражи, магазини, офис помещения, кафенета, заведения. Трябва да работи и през седмицата, когато няма мачове, за да изкарват пари. Това ще е добре както за треньори, така и за ръководство. Защо държавата не построи един стадион? Защо националният отбор играе в Разград? Нашите младежи и юноши се развиват на средно ниво", смята той.

Той даде прогнозата си кой отбор ще спечели титлата. Можете да гледате цялото интервю във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екипът на БНТ в Истанбул пред секцията, където гласува президентът Ердоган
Екипът на БНТ в Истанбул пред секцията, където гласува президентът Ердоган
Национален протест срещу убийствата по пътищата се проведе в София
Национален протест срещу убийствата по пътищата се проведе в София