НОВИНИ

Илиана Раева: Възхитена съм от желанието за максимална обективност в съдийството

илиана раева тежкото състезание големия връх
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:06, 20.09.2022
Чете се за: 04:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева похвали съдийството на Световното първенство по художествена гимнастика в София.

Президентът на централата изрази благодарности към новия президент на Техническия комитет по художествена гимнастика към Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Ноха Абу Шабана.

"Откакто съм в художествената гимнастика, за първи път съм свидетел на толкова обективно съдийство. Мога да подкрепя това мое твърдение с конкретни примери от петте дни на шампионата на планетата в София, но ще кажа само - респект Ноха Абу Шабана. Новият президент на Техническия комитет по художествена гимнастика към ФИГ направи огромна крачка към положителна промяна в съдийството в този субективен спорт. Разбира се, това не е само мое мнение, а на много от специалистите, с които разговарях, както и на ръководството на ФИГ. Промени, които бяха направени още от съдийския жребий, които мога спокойно да нарека революционни. Възхитена съм от желанието за максимална обективност в съдийството, което пролича на световното първенство. Това е пътят за развитие и еволюция на този набиращ скорост красив спорт! Още веднъж: Респект, г-жо Абу Шабана", написа тя в социалната мрежа Фейсбук.

Илиана Раева за пореден път не спести и хвалбите си по адрес на Стилияна Николова, която спечели бронзов медал в многобоя, три сребърни на финалите на отделните уреди и олимпийска квота за Париж 2024.

"Щастлива съм, че това крехко момиче носи в себе си силата и духа на един войн. Цяла книга мога да напиша за пътя и до спечелената квота и четирите медала, които спечели от световното първенство. Главни героини ще са тя и треньорката и Валя Иванова. Чудеса направиха двете за последните три години. Подобаващо място ще има за семейството и и за Бранимира Маркова! Не бих пропуснала и други, които имат принос, макар и малък, но го имат. Сериозен екип стои зад този успех. Но време за книги сега няма. Сега е необходима заслужена почивка, след това поредният сериозен анализ и здраво приземяване. Защото успехът е двуличен. Може да те озари, но може и да те заслепи. От мъдростта ни зависи...", добави тя, отново в социалните мрежи.

Президентът на (БФХГ) отличи и работата на треньорите на ансамбъла Весела Димитрова и Михаела Маевска.

"Отличен за Весела и екипа и! Състезанието при ансамблите в много по-добра степен показа положителната промяна от включването на оценката за артистичност. Тази оценка беше много съществена при определянето на класирането в многобоя до 8 място, както и на финалите (по-надолу в класирането не съм следяла влиянието на оценката за артистичност). Особено пролича в хореографията на съчетанията на поне 7 отбора, а и повече. При индивидуалното това не може да се каже по отношение на хореографията. Има някакъв стремеж, но твърде несполучлив. Изключвам композициите на Боряна Калейн, които са друго измерение, както и някои от съчетанията на Стили", допълни тя.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министерството на финансите емитира държавни ценни книжа за 200 млн. лв.
Министерството на финансите емитира държавни ценни книжа за 200 млн. лв.
Изабелла Шиникова преклони глава пред тенисистка №20 в света в Токио
Изабелла Шиникова преклони глава пред тенисистка №20 в света в Токио