НОВИНИ

Илия Груев-младши: Нашата задача е да изиграем важния мач утре

"Видяхме после. Ужасно е като видиш тези кадри, хора страдат. По Европа се пише, жалко е за България. Ние сме там, за да играем футбол, а това, което се случи, не са хубави неща", коментира младият халф размириците по време на протеста в София в четвъртък вечер

илия груев младши нашата задача изиграем важния мач
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
16:29, 18.11.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Полузащитникът Илия Груев взе участие в пресконференцията на националния селекционер Илиан Илиев преди утрешната ни визита на Сърбия в последен двубой и за двата тима от квалификациите за Евро 2024.

Утре следобед (19 ноември) от 16:00 ч. България гостува на "плавите" на стадион "Дубочица" в Лесковац, а мачът може да гледате НА ЖИВО по БНТ 1, БНТ 3 и на bntsport.bg!

"Както каза старшията, много жалко, че нещата се случиха, както се случиха. Нашата задача е утре да изиграем този важен мач – знаем какво е значението за тях. Трябва да се концентрираме , да се представим на топ-ниво и да бием, това можем да направим", започна Груев.

Впоследствие футболистът на Лийдс се фокусира върху инцидентите в четвъртък пред Националния стадион "Васил Левски".

"Видяхме после. Ужасно е като видиш тези кадри, хора страдат. По Европа се пише, жалко е за България. Ние сме там, за да играем футбол, а това, което се случи, не са хубави неща", коментира младият халф.

Попитан къде се чувства по-добре - дали като защитник, или като халф, както в последната среща, той каза: "Да, това е моята позиция – полузащитник на пост 6 или 8. Там съм с най-високо самочувствие, да – така ми е най-удобно, там съм играл най-много".

Накрая юношата на Вердер Бремен коментира и планът на България за неделния двубой срещу сърбите.

"С Унгария в първите 15-20 минути не влязохме добре, но после се успокоихме и заиграхме по-добре с топката. Трябва утре да не се правят грешки, да минимизираме неточностите. Хубави контраатаки е вариант за нас и да си вкарваме положенията. И да сме по-концентрирани при статични положения срещу нас", завърши Илия Груев-младши.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое и Монтана 2003 с убедителни победи в женското баскетболно първенство
Берое и Монтана 2003 с убедителни победи в женското баскетболно първенство
Възможно е забавяне при преминаването на граничните пунктове в страната
Възможно е забавяне при преминаването на граничните пунктове в страната