НОВИНИ

Илияна Йотова: Надявам се, че утре правителството и министрите ще получат своето доверие

bnt avatar logo
от БНТ
12:28, 20.06.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Последното нещо, което трябва да се прави в момента, са избори. Това заяви в Пловдив вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя изрази надежда утре правителството и министрите да получат своето доверие и да го защитят, както и оптимизъм, че актуализацията на бюджета ще мине.

"Много се надявам, че съвсем скоро ще дойдат и съответните разрешения от страна на Европейската комисия. А и ние, като страна и като институции, ще си свършим своята работа, за да тръгнат най-накрая и оперативните програми, които втора година са в застой, както и новите проекти по Плана за възстановяване и важно място там трябва да бъде отредено на социалната икономика. Много се надявам, че и новият план за социална икономика на социалното министерство ще даде възможност не само за глътка въздух на тези фирми, но и ще направи така, че да имаме необходимия растеж, ще имаме развитие и ще имаме бъдеще", каза Илияна Йотова.

В Пловдив се провежда Десетото юбилейно издание на Европейския форум за солидарна икономика. Събитието ще продължи три дни. На откриването му днес присъстват вицепрезидентът Илияна Йотова, еврокомисарят за работните места и социалните права Никола Шмит, министри от кабинета и омбудсманът Диана Ковачева.

В Пловдивския панаир повече от 100 социални предприятия, кооперации и неправителствени организации от България и чужбина представят продуктите и услугите си.

Предприятията, в които са заети хора с по-специални нужди, ще покажат добри практики със значим социален ефект, както и възможностите за дигитална трансформация на социалната икономика.

Вижте още в прякото включване на Мариела Хубинова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево, горещо, но и много ветровито време утре
Слънчево, горещо, но и много ветровито време утре
Мартин Чой с двойна победа на пистата в Серес
Мартин Чой с двойна победа на пистата в Серес