НОВИНИ

Кирил Симеонов: Нямам информация дали други от ИТН ще ме последват

bnt avatar logo
от Теодора Зарева
07:55, 20.06.2022 (обновена)
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

"Нямам никаква информация дали други депутати от "Има такъв народ" ще ме последват, аз взех еднолично това решение, не мога да кажа какви преговори или разговори се водят", заяви в "Денят започва" Кирил Симеонов, който последен се отцепи от партията на "Има такъв народ".

По думите му хората искат алтернатива срещу статуквото.

Кой с кого и против кого - политическата математика след оттеглянето на ИТН от властта

"Това, което преля чашата, е свалянето на председателя на Народното събрание Никола Минчев. Аз гласувах заедно с моята парламентарна група, направих го от лоялност. Има две възможности - или нови избори, или кабинет с ГЕРБ и ДПС. И двата варианта са недопустими, липсва адекватна комуникация на високо ниво. Най-вероятно ще има предсрочни избори, парламентът ще е изключително фрагментиран и разнопосочен отново", допълни Кирил Симеонов.

Според него няма да може да се състави адекватен кабинет.

"Имах един разговор с "Продължаваме промяната" и нищо не ми е предлагано", добави Кирил Симеонов.

Той коментира информацията, че по време на заседанието, на което се обсъждаше оставката на Никола Минчев, премиерът Кирил Петков е писал есемеси на някой от депутатите така: "Става въпрос за друг колега, знам кой е, но мисля, че не е коректно да му споменавам името в ефир".

"Моята червена линия е ГЕРБ и статуквото, а ние сега помагаме да се върне този модел, но не мисля, че решението са предсрочни избори. Независим депутат означава, че ще подкрепя това, което аз смятам за добре, независим депутат означава да гласуваш по съвест всеки път, ще гласувам по лични убеждения. Ветото за Северна Македония не трябва да се вдига, докато не си изпълни ангажиментите към България. Задължително това решение трябва да мине през парламента", каза още Кирил Симеонов.

Още един депутат се отцепи от групата на "Има такъв народ" (Видео)

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спират тока на Белодробната болница във Варна
Спират тока на Белодробната болница във Варна
Историите на трима легендарни пловдивски футболисти събрани в книга
Историите на трима легендарни пловдивски футболисти събрани в книга