НОВИНИ

Има консенсус по темата за Пътната агенция и парите за пътищата след коалиционния съвет

bnt avatar logo
от БНТ
09:48, 19.04.2022 (обновена)
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Има консенсус по темата за ремонта на пътищата след продължилия четири часа коалиционен съвет късно снощи.

Партиите в коалицията са стигнали до решението да се завършат започнатите ремонти на пътищата и да се започнат новите ремонти там, където е необходимо.

В коалицията са приели и настояването на министър-председателя Кирил Петков - 50% от парите за пътищата да бъдат изплатени веднага, а останалите 50% - след ревизия на изпълнението.

Това потвърди вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов. Решението предстои да се гласува в извънредна регионална комисия днес, а в четвъртък и в парламента.

"Стискам палци да стане. Аз съм съгласен на всеки един от вариантите. Въпросът е да се разреши ремонтирането. Просто от утре нататък да започнем да запълваме дупки, както и да преасфалтираме участъците, които са по текущ ремонт. От тук нататък не предвиждам повече турболенции в коалиционния формат и смятам, че трябва да мине леко и по възможност без да имаме изненади", заяви Гроздан Кадарджов, вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството.

По повод исканията на превозвачите Караджов беше категоричен, че не предвижда отстъпки във връзка с тол системата.

"Не предвиждам там да има отстъпки, смятам, че държавата, особено ако сега се отвори вратата ремонтите да започнат от другата седмица, държавата инвестира много повече, тоест националният бюджет ще инвестира два милиарда и половина лева в ремонти и поддръжка, както и в ново строителство на пътища. Твърде много искат от мен. Няма повече да се отстъпва. Тези две години бяха ваканция. Стига толкова", допълни Гроздан Кадарджов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Матей Казийски и Тренто на успех от финалите в Италия
Матей Казийски и Тренто на успех от финалите в Италия
16 хотелиери набират персонал в Бургас: Всички са добре дошли, независимо от националността им
16 хотелиери набират персонал в Бургас: Всички са добре дошли, независимо от националността им