НОВИНИ

Инспектори заловиха около 250 кг незаконно уловена риба

Снимка: Архив/ БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:50, 13.10.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Мащабна среднощна акция за бракониери в Бургас. След близо 6-часово разследване инспектори от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури в Бургас установиха около 4 км незаконни мрежи в яз. Мандра, както и стотици килограми риба.

Акцията на инспекторите в територията на яз. Мандра е започнала късно снощи. Цяла нощ 7 служители от Агенцията по рибарство и аквакултури са били по следите на бракониери. Открили са близо 4 км мрежи с улов.

Инж. Сергей Костадинов, гл. секретар на ИАРА-Бургас: "Намерената риба е около 250 кг, дарена е на Социалния патронаж в Камено, а мрежите са иззети. Рибата е сребриста - каракуда и платика."

Константин Дамянов, нач. отдел за Черно море-Варна, Добрич и Бургас: "Бракониерите ги крият. Не се виждат над водата. Ние извършихме трални дейности и извадихме абсолютно всички мрежи, които намерихме във водата."

Според любители-рибари незаконното пускане на мрежи в яз. Мандра зачестяват.

"Пускат ги вечерта към 1:00-2:00 ч., докато рибарите дойдат и те са изчезнали. Но някои хора ги виждат, но ги е страх да се оплачат на органите на реда", каза рибарят Михаил Тюлев.

Все още извършителите се издирват. От Агенцията по рибарство и аквакултури заявиха, че засилват контрола във всички водоеми, както и в морето.

Репортер: Елеана Цанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Личните лекари ще издават направления за PCR тестове от ноември
Личните лекари ще издават направления за PCR тестове от ноември
Александра Фейгин тренира четворен толуп, ще участва в „Будапеща Трофи“
Александра Фейгин тренира четворен толуп, ще участва в „Будапеща Трофи“